11.4 C
Athens
1 Οκτωβρίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΟ Γιάννης Αβραμίδης, Αντιδήμαρχος Φυσικών καταστροφών του Δήμου Αχαρνών κάνει τον απολογισμό...

Ο Γιάννης Αβραμίδης, Αντιδήμαρχος Φυσικών καταστροφών του Δήμου Αχαρνών κάνει τον απολογισμό του και μιλά για την επόμενη μέρα των εκλογών

spot_img
- Advertisement -

Ο Δήμος Αχαρνών συγκαταλέγεται στους λίγους ΟΤΑ που διαθέτουν Αντιδημαρχία Φυσικών καταστροφών, πολεοδομίας και χωροταξίας. Τα πολλά και ιδιαίτερα ζητήματα που καλείται να επιλύσει ο Δήμος σε αυτούς τους τομείς κατέστησαν αναγκαία την ύπαρξη αυτής της θέσης που καλύφτηκε από έναν άνθρωπο που γνωρίζει και λόγω επαγγέλματος την ιδιομορφία και τη δυσκολία της. Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αβραμίδης βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια σε ένα πόστο που καθημερινά διαχειρίζεται δύσκολες και απρόβλεπτες καταστάσεις. Όπως συνέβη πρόσφατα στην πυρκαγιά της Πάρνηθας όπου ο κ. Γιάννης Αβραμίδης βρέθηκε με τον δήμαρχο και τους άλλους αντιδημάρχους στην πρώτη γραμμή του συντονισμού. Μιλώντας στο doxthi.gr ο κ. Αβραμίδης περιέγραψε την ευρύτητα του αντικειμένου που έχει, αναφέρθηκε στα έργα της δημοτικής αρχής, στη σημασία της επανεκλογής της για τον τόπο ενώ ζήτησε περισσότερο ρεαλισμό και συνεργασία και λιγότερο λαϊκισμό από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το καλό των Αχαρνών.

- Advertisement -
- Advertisement -

Συνέντευξη

Κύριε Αβραμίδη έχετε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Αντιδημάρχου Φυσικών Καταστροφών. Μπορείτε να μας πείτε με τι ασχολείστε, ποιο είναι το αντικείμενό σας;

Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός μου ανέθεσε την αντιδημαρχία φυσικών καταστροφών, Πολεοδομίας και χωροταξίας αμέσως μετά τη φωτιά της Βαρυμπόμπης, τον Αύγουστο του 2021. Πρώτη και βασική μας προτεραιότητα ήταν να κοπούν όλα τα καμμένα δέντρα (κορμοί και κλαδιά) και να απομακρυνθούν άμεσα από το χώρο.

Σε συνεργασία με το Δασαρχείο καταφέραμε να μαζέψουμε τα καμμένα δέντρα και στη συνέχεια να τα διαθέσουμε-ως ενίσχυση-στους δημότες μας. Επίσης, πραγματοποιήσαμε πολλές δράσεις αναδάσωσης στις περιοχές που κάηκαν πάντα σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες. Κατά δεύτερον πραγματοποιήσαμε καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι οικίες των πυρόπληκτων. Κλιμάκια του Δήμου και του υπουργείου προχώρησαν άμεσα στην καταγραφή-σύνταξη φακέλου, για να αποζημιωθούν οι δημότες.

Κατά τρίτον προχωρήσαμε σε άμεση αντικατάσταση του δικτύου της ΔΕΗ (κολώνες, φώτα)σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, όπως και με τον ΟΤΕ.

Δηλαδή, καλείστε να προλάβετε αλλά και να δώσετε λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά από μια φυσική καταστροφή;

Ακριβώς αυτό κάνουμε. Πρωτίστως επενδύουμε στην πρόληψη αλλά όπως πράξαμε και στις φωτιές του Αυγούστου βρισκόμαστε όπου μας χρειάζεται ο κόσμος. Δεν κρυβόμαστε πίσω από τα γραφεία μας ούτε κάνουμε κριτική του διαδικτύου. Μαζί με τους συναδέλφους μου βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των δημοτών. Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε κανείς να μην αισθάνεται μόνος.

Κύριε Αβραμίδη, ποιες δυσκολίες συναντήσατε και τι πρέπει να γίνει τα επόμενα χρόνια ώστε οι φυσικές καταστροφές να ελέγχονται και να δημιουργούνται τα λιγότερα προβλήματα;

Όπως προανέφερα αυτό που πρέπει να δούμε στο άμεσο μέλλον είναι η πρόληψη. Επειδή ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και της Τεχνίτης Νοημοσύνης. θα έλεγα πως μπορούμε να κάνουμε χρήση καμερών και drone τα οποία θα ελέγχουν σε συνεργασία με τις περιπολίες που κάνει η Πολ. Προστασία αλλά και η Πυροσβεστική, τον εθνικό δρυμό μας.

Σίγουρα θα πρέπει να γίνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στην Πολ. Προστασία και γι αυτό οφείλει να μεριμνήσει η Πολιτεία. Ρίχνουν το μπαλάκι στους ΟΤΑ αλλά στην πραγματικότητα αυτοί νομοθετούν και διαθέτουν τα κονδύλια. Όπως έδειξε και η πυρκαγιά του Αυγούστου τα μέτρα αλλά και τα μέσα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

Κύριε Αβραμίδη κατεβαίνετε υποψήφιος με τον συνδυασμό του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού. Ποιες είναι οι κοινές σας θέσεις;

Με τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό μοιραζόμαστε το κοινό όραμα για την πόλη και αυτό το σχεδιάσαμε και το υλοποιούμε σιγά σιγά. Θέλω να ξέρετε πως τίποτα δεν γίνεται στην τύχη, Έχουμε πολιτικό πρόγραμμα και για την πενταετία 2024 2029. Προτεραιότητά μας είναι να θωρακίσουμε την πόλη μας, να ολοκληρώσουμε τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα υποδομών. Ξέρετε είναι σημαντικό να συνεχιστεί η θητεία της δημοτικής αρχής γιατί έχει δρομολογήσει λύσεις για πολλά και διαφορετικής φύσεως προβλήματα. Επίσης, διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της πόλης.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα έργα που έγιναν στη θητεία, αυτή, τα οποία έθεσαν τις βάσεις για την αλλαγή των Αχαρνών;

Τα έργα επί θητείας Δήμαρχου Σπύρου Βρεττού είναι πολλά και σε διάφορες κατευθύνσεις. Παιδικές χαρές , Ασφαλτοστρώσεις, Καθαριότητα (αγορά απορριμματοφόρων,καινούριοι κάδοι,υπόγειοι κάδοι κ.α.) Κοινωνική πολιτική, Κοινωνικό φροντιστήριο, Δημοτικά ιατρεία , Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό παντοπωλείο, Δημοτική Βιβλιοθήκη. Μην λησμονούμε ότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται -ίσως-τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα της Καναπίτσας και της Εσχατιάς.Αξίζει να αναφέρω πως τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας μας είχαμε την πανδημία και βέβαια τα οικονομικά του Δήμου,που μεγάλη προσπάθεια τα βάλαμε σε μια σειρά.

Τι θα θέλατε να αλλάξετε σε αυτή την πόλη;

Αυτή η πόλη έχει πολλές δυνατότητες. Πρόκειται για έναν αρχαίο δήμο, με ιστορικά μνημεία, όμορφα τοπία και σημαντικούς ανθρώπους. Αυτό που θα άλλαζα είναι η νοοτροπία μας. Αντί να κλαιγόμαστε και να κατηγορούμε είναι προτιμότερο να βλέπουμε την θετική πλευρά των πραγμάτων. Να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που δουλεύουν, που δημιουργούν, που έχουν αποδείξει ότι έχουν όραμα. Δίπλα σε ανθρώπους, όπως είναι ο Σπύρος Βρεττός, που βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα.

Επιπλέον, η δημιουργία και η οριοθέτηση βιομηχανικής περιοχής θα έκανε τον Δήμο μας να αναδειχθεί σε Δήμο όπου ο καθένας θα ήθελε να επενδύσει. Σας είπα λίγα παραδείγματα που έτσι και ασχοληθούμε θα αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

Ποια είναι τα προβλήματα που θα κληθεί να λύσει η δημοτική αρχή την επόμενη μέρα μετά την εκλογή της;

Το πρόγραμμά μας μας δεσμεύει απέναντι σε κάθε πολίτη. Με έργα και πράξεις προχωράμε μπροστά. Ξέρετε αυτό που λέω στον Αχαρναϊκό λαό είναι πως δώστε άλλη μια θητεία σε μας ,στην ουσία δώστε μας το χρόνο που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα με βάση το πρόγραμμα μας,και μετά μας κρίνετε.

Δέσμευση και υπόσχεση πως με σκληρή δουλειά θα αλλάξουμε προς το καλύτερο την καθημερινότητα των πολιτών και θα αναδείξουμε της δυνατότητες που έχει αυτός ο τόπος. Λίγα λόγια και πολλή δουλειά.

- Advertisement -


spot_img
spot_img

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -