ΑΧΑΡΝΕΣ
Αχαρνές: Αυτή είναι η νέα μόνιμη διαδρομή του Α10 – Τι αλλάζει στις στάσεις
14/09/2026 10:17
2 '
Μόνιμη γίνεται η αλλαγή στη διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Α10 «Σταθμός Λαρίσης–Αχαρνές», επηρεάζοντας καθημερινά τις μετακινήσεις των επιβατών προς και από το Μεσονύχι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, η τροποποίηση εφαρμόζεται από το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου και παύει πλέον να έχει προσωρινό χαρακτήρα. Πρόκειται ουσιαστικά για παγίωση της διαδρομής που ακολουθούσαν το προηγούμενο διάστημα τα λεωφορεία, λόγω των έργων ανάπλασης στη λεωφόρο Καραμανλή.
Στην κατεύθυνση από τον Σταθμό Λαρίσης προς τις Αχαρνές, το Α10 κινείται μέσω των οδών Πάρνηθος, Θρακομακεδόνων και Μπόσκιζας, καταλήγοντας στον διαμορφωμένο τερματικό σταθμό στο Μεσονύχι.
Στη συγκεκριμένη κατεύθυνση εντάσσεται στη διαδρομή και η στάση «10η Πάρνηθος», την οποία θα εξυπηρετεί πλέον κανονικά η γραμμή.
Στην αντίθετη πορεία, με κατεύθυνση προς τον Σταθμό Λαρίσης, το λεωφορείο ξεκινά από τον διαμορφωμένο σταθμό στο Μεσονύχι και συνεχίζει μέσω των οδών Μεσονυχίου, Πάρνηθος, Χριστοδούλου Γκίκα, λεωφόρου Καραμανλή και Θρακομακεδόνων, πριν επανέλθει στην κανονική του διαδρομή.
Η μονιμοποίηση της αλλαγής είναι σημαντικό να γίνει γνωστή στους κατοίκους, καθώς αφορά μία από τις βασικότερες λεωφορειακές συνδέσεις των Αχαρνών με το κέντρο της Αθήνας. Οι επιβάτες καλούνται να λάβουν υπόψη τη νέα χάραξη και τις στάσεις που εξυπηρετούνται, ώστε να αποφύγουν καθυστερήσεις και άσκοπη αναμονή.
Δείτε ολόκληρη την επίσημη ανακοίνωση και τις στάσεις της γραμμής Α10.














