KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Συνάντηση του συλλόγου “Δροσούπολη” με τον αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα

12/05/2015 07:13
Ανανεώθηκε 12/05/2015 07:14
3 '
σύλλογος Δροσούπολη, διοικητικό συμβούλιο, Άνω Λιόσια
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

 

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ -ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τρίτη 7 Μαΐου 2015,  o πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, συναντήθηκαν στα γραφεία του συλλόγου μας με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κο Σχίζα Αθανάσιο όπου και τέθηκαν  διάφορα ζητήματα σχετικά με τα προβλήματα των κατοίκων της Δροσούπολης.

Το πρώτο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η ασφάλεια των παιδιών και των συνοδών τους τόσο στην πρόσβαση όσο και στην παραμονή τους στην  πλατεία Καραγιάννη, όπου βρίσκεται περιμετρικά των οδών Γρεβενών, Πλαταμώνα και Βεροίας. Ο Αντιδήμαρχος διαπίστωσε ιδίοις όμασι, για ακόμη μια φορά, την αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα προστασίας για την αποφυγή ατυχημάτων. Ο κος Σχίζας πληροφόρησε το Δ.Σ. ότι, λόγω των παραπάνω, οι δρόμοι γύρω από την πλατεία (Γρεβενών, Πλαταμώνα, Βεροίας) είναι  πεζόδρομοι και πρότεινε τη σήμανση των οδών περιμετρικά της πλατείας καθώς και την πεζοδρόμηση της οδού Πλαταμώνα όπου βρίσκεται η είσοδος της. Η  πεζοδρόμηση θα γίνει με σήμανση όπως προβλέπει ο ΚΟΚ και μπάρες ασφαλείας (τα λεγόμενα πι) καθ’ όλη την έκταση του πεζοδρομίου στην οδό Πλαταμώνα και ειδικά στην είσοδο της πλατείας. Το Δ.Σ. του συλλόγου συμφώνησε με αυτή τη λύση, η οποία θα συζητηθεί και με τους καταστηματάρχες της περιοχής.

Το επόμενο θέμα συζήτησης ήταν η ενημέρωση του συλλόγου, από τον Αντιδήμαρχο για την λειτουργία του 10ου Δημοτικού Σχολείου. Ο κος Σχίζας ενημέρωσε τον πρόεδρο και το Δ.Σ., ότι το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά τον Σεπτέμβριο του 2015 μιας και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δημιουργηθεί κυλικείο εντός του σχολικού κτιρίου καθώς και τουαλέτα ΑΜΕΑ. Επίσης, πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκε στο σχολείο μέρος του σχολικού εξοπλισμού και αναμένεται κι άλλος. Οι δρόμοι δε, γύρω από το σχολείο βρίσκονται σε μελέτη και προβλέπεται να φτιαχτούν από την Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης ο Αντιδήμαρχος κος Σχίζας μας ενημέρωσε και για την κατασκευή της νέας πλατείας στο Ο.Τ. 850 στην οδό Αχελώου & Πηνειού που έχει δρομολογηθεί από το Δήμο με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Αναφορικά με τη αποκαλούμενη Κόκκινη Πλατεία αλλά και τις υπόλοιπες πλατείες της περιοχής, ο Σύλλογος ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο να πραγματοποιηθεί μελέτη για παιδική χαρά για την καλύτερη λειτουργία τους και να πιστοποιηθούν.

Το τελευταίο ζήτημα που τέθηκε ήταν  η πραγματοποίηση  αντιπλημμυρικών έργων και σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, οι ενέργειες προχωρούν και σύντομα θα επιτευχθούν.

Η συνάντηση έκλεισε με την περιήγηση του Αντιδημάρχου στην πλατεία Καραγιάννη από τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, όπου και διαπιστώθηκε για ακόμη μια φορά η αναγκαία αναδιαμόρφωση της πλατείας. Ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε για επόμενες συναντήσεις-περιηγήσεις  με το Σύλλογο και τόνισε ότι βρίσκεται κοντά στο Σύλλογο.

Ο Πρόεδρος και το  Δ.Σ. του Συλλόγου

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: