KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΙΛΙΟΝ

“Αγάπη με το Κιλό” για το δήμο Ιλίου

29/09/2015 15:29
Ανανεώθηκε 29/09/2015 15:33
2 '
ΙΛΙΟΝ
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Πάνω από 400 κιλά,φρέσκων, βιολογικών προϊόντων εξασφάλισε- δωρεάν- κάθε μήνα ο δήμος Ιλίου από τους παραγωγούς της Βιολογικής Αγοράς που φιλοξενείται, εντός των ορίων του, για να τα διαθέσει μέσω των κοινωνικών του δομών σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στην επικύρωση της συνεργασίας με το σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής, στο δημαρχείο Ιλίου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν το πλαίσιο της συνεργασίας και τις διαδικασίες που θ΄ακολουθούνται. Αρχής γενομένης από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, οι 70 παραγωγοί της Βιολογικής Αγοράς,στο Πάρκο Τρίτση, θα προσφέρουν στο δήμο Ιλίου φρούτα,λαχανικά κ.α που με τη σειρά του ο δήμος-μέσω της Κοινωνικής υπηρεσίας- θα τα διαθέτει σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Με αυτή τη συνεργασία ο δήμος Ιλίου ανήκει,πλέον, σ΄ένα μικρό δίκτυο πόλεων, εντός Αττικής, που με τη χορηγία των Βιοκαλλιεργητών παρέχει υψηλής ποιοτικής και διατροφικής αξίας τρόφιμα, στους ωφελούμενους των δομών του.

Σε αυτό το βασικό σημείωσε εστίασε την προσοχή του και ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος. Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής έκανε λόγο για την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων που θα παρέχονται στο Δήμο.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου ευχαρίστησε τους Βιοκαλλιεργητές για την άμεση ανταπόκρισή τους, στο αίτημα του δήμου,για συμμετοχή του στο χορηγικό πρόγραμμα “Αγάπη με τον Κιλό” , ενώ δεσμεύτηκε ότι θα γίνει ουσιαστική και αποτελεσματική διάθεση των προϊόντων στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Έτσι, ο δήμος Ιλίου, κάθε Σάββατο θα παίρνει –όπως είπε ο γραμματέας του συλλόγου Μαϊστρος Καραμπάσης πάνω από 100 κιλά βιολογικών προϊόντων από τους περίπου 70 παραγωγούς που βρίσκονται στη βιολογική Αγορά. Το χορηγικό πρόγραμμα του Συλλόγου «Αγάπη με το Κιλό» εφαρμόζεται σε δήμους της Αττικής που φιλοξενούν βιολογικές αγορές. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αγορές λειτουργούν με οικολογικούς όρους αφού στο τέλος κάθε αγοράς τα απορρίμματα συλλέγονται από τους ίδιους τους παραγωγούς είτε για κομπόστ (τρόφιμα) είτε για ανακύκλωση (χαρτί κοκ).

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: