11.4 C
Athens
7 Ιουλίου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΑναβίωση παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, φωτοβολταϊκά και περισσότερη ασφάλεια υποσχέθηκε από τα Άνω...

Αναβίωση παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, φωτοβολταϊκά και περισσότερη ασφάλεια υποσχέθηκε από τα Άνω Λιόσια ο Αλέξης Τσίπρας

- Advertisement -

Με τη φράση «η ασφάλεια είναι προνόμιο όλων ανεξαιρέτων των πολιτών» και την επίκληση της προτεραιότητας που δίνει η κυβέρνηση στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε τους λόγους της επίσκεψής του στο δήμο Φυλής, με αφορμή τα εγκαίνια του κτιρίου που θα στεγάσει την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και την παράδοση των 8 οχημάτων τύπου τζιπ στην Ελληνική Αστυνομία.

- Advertisement -

Επρόκειτο για μια καθαρά προεκλογική εμφάνιση του πρωθυπουργού, παρά το γεγονός ότι το μόνο που κόμιζε ο ίδιος στις βαλίτσες του για έναν τόπο που, όπως ανέφερε, «έχει ανάγκη της φροντίδας και της δραστηριοποίησης όλων μας», ήταν υποσχέσεις: για καλύτερη ασφάλεια στους πολίτες, αναβίωση της παλιάς σιδηροδρομικής Άνω Λιόσια – Μέγαρα και συμβολή (στα πλαίσια της αξιοποίησης του νόμου) στο σχέδιο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στο δήμο.

- Advertisement -
- Advertisement -

Κατά την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην περιοχή με αφορμή τα εγκαίνια του κτιρίου που θα στεγάσει την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και ευχαρίστησε το δήμο και για τη δωρεά των οχημάτων που θα βοηθήσουν στην εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας των πολιτών. «Σήμερα κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα για την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, για την τήρηση του νόμου και τη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης. Οδηγός μας είναι ο σεβασμός του αγαθού στο οποίο έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης ξεχωριστά και είναι υποχρέωση της πολιτείας να το παρέχει, να νιώθει ασφαλής και προστατευμένος από κάθε κίνδυνο» τόνισε. Έκανε επίσης λόγο για δυο χρόνιες στρεβλώσεις στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας: ότι η ασφάλεια των πολιτών στις καλές περιοχές θεωρούνταν σημαντικότερη από τις υποβαθμισμένες περιοχές καθώς ότι δινόταν προτεραιότητα στην άσκηση μιας αδιέξοδης κατασταλτικής πολιτικής.

 

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Δυτική Αττική προς την κατεύθυνση του αισθήματος εμπέδωσαν ασφάλειας των πολιτών, όπως η αύξηση του προσωπικού και των περιπολιών με ταυτόχρονη ύπαρξη σχεδιασμού, μέτρα που όπως είπε αποδίδουν, κάτι το οποίο του επιβεβαίωσε και ο Χρήστος Παππούς.

 

 

Όσον αφορά στο δήμο Φυλής, ο Αλέξης Τσίπρας εξήρε τα σημαντικά έργα που προχωρούν στην περιοχή, όπως η εγκατάσταση φυσικού αερίου αλλά και το σχέδιο στον τομέα της ενέργειας, «όπου προσδοκούμε η αποκατάσταση της χωματερής να δώσει τη δυνατότητα και σε σχέση με την αξιοποίηση του νέου νόμου για τις ενεργειακές κοινότητες, ώστε να αξιοποιηθεί η θεσμική καινοτομία για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου». Ο ίδιος, από την πλευρά της πολιτείας, είχε μόνο να υποσχεθεί την αναβίωση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής από Άνω Λιόσια προς Μέγαρα.

 

 

Ιδιαίτερα μεγάλο μέρος της ομιλίας του κατέλαβε το ζήτημα της κοινωνικής ενσωμάτωσης των Ρομά που βρίσκονται στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας ηθικό όνειδος αλλά και συνταγή διάρρηξης του κοινωνικού ιστού τη συνολική ενοχοποίησή τους. Χαρακτήρισε δε, απαράδεκτο να γίνονται αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόσημο της παραβατικότητας. «Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά συμπολίτες μας και έχουμε επιλέξει να δώσουμε έμφαση σε αυτά. Προβλήματα που είναι αποτέλεσμα μιας διαχρονικής επιλογής και τα οποία εμείς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με μέτρα που διαρκώς διευρύνονται σε ολόκληρη τη χώρα και να απομακρύνουμε το ενδεχόμενο διολίσθησης σε παραβατικές συμπεριφορές» σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, θα δοθεί στήριξη και διέξοδο στη νέα γενιά των Ρομά με την μετεγκατάσταση τους σε αξιοπρεπή καταλύματα, την άμεση βελτίωση του βιοτικού επιπέδου με την επιδότηση ενοικίου και ηλεκτρικού ρεύματος. Αναφέρθηκε, επίσης, στην προϋπόθεση που έχει τεθεί για τη λήψη του Κοινωνικού εισοδήματος Αλληλεγγύης να πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο, κάτι που ασφαλώς δεν τον ενημέρωσαν οι συνεργάτες του ότι δεν ισχύει στην περιοχή.  Επεσήμανε δε ότι, στο δήμο Φυλής «θα προχωρήσουμε με την αρωγή της δημοτικής αρχής».

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -