11.4 C
Athens
30 Σεπτεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΟ Σπύρος Βρεττός είναι ο νέος δήμαρχος Αχαρνών με ποσοστό 51,38%

Ο Σπύρος Βρεττός είναι ο νέος δήμαρχος Αχαρνών με ποσοστό 51,38%

- Advertisement -

Ο Σπύρος Βρεττός είναι ο νέος δήμαρχος Αχαρνών για τη δημοτική θητεία 2019-2023. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών και με ενσωματωμένα τα 140 από τα 142 εκλογικά τμήματα ο κ. Βρεττός συγκεντρώνει ποσοστό 51,38% έναντι 48,7% του Χάρη Δαμάσκου.

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη του κ. Βρεττού είχε συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό και στον α΄γύρο των εκλογών, καταλαμβάνοντας 10 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο Χάρης Δαμάσκος θα έχει 9 έδρες. Συνεπώς, όπως προβλέπεται, καμία δημοτική παράταξη δεν θα έχει πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και άρα η συνεργασία των παρατάξεων και των εκλεγμένων συμβούλων, θα είναι επιβεβλημένη.

- Advertisement -
- Advertisement -

Έτσι ο νέος δήμαρχος θα κληθεί να συγκεράσει διαφορές και προσεγγίσεις προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός του για τον δήμο Αχαρνών. Όπως έγραφε και ο ίδιος στα social media, λίγες μέρες πριν τον β΄γύρο: ” Νιώθω εξαιρετικά χαρούμενος γιατί χωρίς κομματικές εξαρτήσεις καταφέραμε και ενώσαμε τους Δημότες των Αχαρνών με σχέδιο για μία πόλη που θα προσφέρει ασφάλεια, καθαριότητα, υποδομές, μα πάνω από όλα μια πόλη με σεβασμό στα παιδιά, στους νέους, στους οικογενειάρχες, στα ΑΜΕΑ, στην Τρίτη ηλικία.
Είναι η ώρα να γίνουμε όλοι μέρος της Αλλαγής που θέλουμε να δούμε στις Αχαρνές…”

Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Αχαρνών

Ο Σπύρος Βρεττός, του Γιάννη και της Αικατερίνης Βρεττού, το γένος Κατάρα, γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1976 στις Αχαρνές.

Μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο 2ο Δημοτικό Αχαρνών, στο 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών και ολοκλήρωσε την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 1ο Λύκειο Αχαρνών το 1993 όπου εκείνη τη χρονιά δίνοντας Πανελλήνιες εξετάσεις καταφέρνει να εισαχθεί στην σχολή πρώτης του επιλογής, με πολύ υψηλή σειρά, στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με επιτυχία ενώ ταυτόχρονα αποφοίτησε από την σχολή Constantinou Computer Studies ως προγραμματιστής Η/Υ.

Από το 2000 έως το 2012 εργάσθηκε ως πετυχημένος Καθηγητής Φυσικής και Πληροφορικής σε γνωστά Φροντιστήρια των Αχαρνών, Θρακομακεδόνων, Ιλίου και Πετρουπόλεως, ενώ το 2013 ιδρύει ένα από τα πιο επιτυχημένα εκπαιδευτήρια μέσης εκπαίδευσης στο Κεντρικό Μενίδι, το φροντιστήριο «ΑΛΜΑ», όπου συνεχίζει και διδάσκει ο ίδιος ανεξάρτητα από την ενασχόλησή του με τα κοινά.

Επιπροσθέτως έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, έχει πραγματοποιήσει μελέτη για το Βόρειο Σέλλας και έχει κατασκευάσει το πρόγραμμα Aurora, το οποίο χρησιμοποιείται από επιστημονικά κέντρα της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Έχει συνεργασθεί με καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου του, όπως την Επ. Καθηγήτρια, κα Πρέκα – Παπαδήμα Παναγιώτα, του τομέα Αστροφυσικής – Αστρονομίας-Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής, Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Δρ. Λυριτζή Ιωάννη, Καθηγητή Αρχαιομετρίας του Τμήματος Μεσογειακών σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο και τον Δρ. Πετρόπουλο Βασίλειο, Διευθυντή του Κέντρου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Αστρονομίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Έχει κάνει παρουσίαση μελέτης σε Πανελλήνιο και σε Παγκόσμιο Συνέδριο Αστρονόμων και έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα, παγκοσμίου φήμης, επιστημονικά Περιοδικά, όπως Astrophysics and Space Science και Journal of Geophysical Research.

Έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 με τον συνδυασμό «Για την πόλη μας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Σωτήρη Ντούρο και ήλθε τρίτος με 721 σταυρούς.

Στη πρώτη δημαρχιακή διετία διετέλεσε Πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου ανέλαβε το δύσκολο έργο της οργάνωσης και διοίκησης ενός νέου Νομικού Προσώπου, με ιδιόμορφο χαρακτήρα, κάτι ξένο μέχρι τότε για την τοπική αυτοδιοίκηση. Παρ’ όλες τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, κατάφερε να φέρει επιτυχημένα εις πέρας το δύσκολο έργο του.

Τον Ιανουάριο του 2013 ορίζεται Αντιδήμαρχος Οικονομικών όπου παρέμεινε για δέκα μήνες , ξεχωρίζοντας για τις διοικητικές του ικανότητες, την δημοκρατικότητα και την σεμνότητα που τον διακρίνουν, αλλά και επιτυγχάνοντας σημαντικά έργα για το Δήμο και τους Δημότες Αχαρνών, όπως την υπαγωγή του Δήμου στο πρόγραμμα εξυγίανσης ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών (από το οποίο ο Δήμος είχε αρχικά απορριφθεί) και την επιχορήγηση του με το ποσό των 23 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών από όπου κι αν προέρχονται (αποζημιώσεις οικοπέδων, προμηθευτές κλπ). Παράλληλα διεκδικεί από το Υπουργείο Εσωτερικών 16 εκατ. για απέραστες στην οικονομική υπηρεσία ληξιπρόθεσμες υποθέσεις αποζημιώσεων (τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων μέχρι τέλος του 2011) και επιτυγχάνει την έγκριση της χρηματοδότησης.

Πέντε μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές του 2014 ιδρύει την Δημοτική παράταξη <ΑχαρΝέων Ελπίδα> και ως επικεφαλής της συμμετέχει στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος και καταλαμβάνει την Τρίτη Θέση με ποσοστό 10,97% .

Διεκδικητικός, μαχητικός, με όραμα πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια στοχεύοντας να επιτύχει ένα καλύτερο αύριο στην πόλη που γεννήθηκε, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά για μας και τα παιδιά μας…

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -