KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

HOT STORY

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια για το Πάρκο Τρίτση. Δρομολογούνται παρεμβάσεις για τις λίμνες

29/01/2020 12:26
2 '
Πάρκο Τρίτση
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στην άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης των λιμνών στο Πάρκο Τρίτση, με την παράλληλη στεγανοποίηση της 5ης λίμνης, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, ύστερα από τις σχετικές προτάσεις των Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου και Αγίων Αναργύρων Σταύρου Τσίρμπα, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του προέδρου Σταύρου Ζωγραφάκη και των μελών του Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο κ. Ζενέτος επεσήμανε την ανάγκη για άμεσες ενέργειες και μόνιμη λύση, προκειμένου να μη δημιουργηθεί ξανά πρόβλημα και ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας προς αυτήν την κατεύθυνση. «Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να λειτουργήσει πιο σύντομα από οποιονδήποτε άλλο φορέα. Πρέπει να μεριμνήσουμε για την τροφοδότηση των λιμνών με νερό, για να μη δούμε εικόνες, όπως εκείνες του περασμένου Αυγούστου» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Στο πλαίσιο αυτό και για τη στεγανοποίηση της 5ης λίμνης, ο Δήμαρχος Ιλίου εισηγήθηκε να προκριθεί η ώριμη μελέτη που είχε εκπονήσει ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), με σκοπό να δρομολογηθεί άμεσα η δημοπράτηση του έργου.

Αναφορικά με το θέμα της υδροδότησης, πρότεινε να μελετηθεί η λύση της μεταφοράς του υφάλμυρου νερού από γεώτρηση στο Ποικίλο Όρος, με τη λειτουργία μικρής μονάδας αφαλάτωσης, η οποία, επίσης, περιλαμβάνεται σε σχετική προμελέτη του ΑΣΔΑ. Όπως τόνισε, το νερό από τις γεωτρήσεις και τα πηγάδια που υπάρχουν μέσα στο πάρκο δεν επαρκεί, σύμφωνα με τις γεωλογικές μελέτες, ενώ το ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδας επεξεργασίας αστικών λυμάτων και ανακύκλωσης νερού, που είχε προκριθεί ως λύση από το προηγούμενο Δ.Σ του Φορέα, θα προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης συμφώνησε με τον Δήμαρχο Ιλίου τόσο στις προτάσεις του, όσο και στο γεγονός ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, χαρακτήρισε ως μεγάλο στοίχημα για την Αυτοδιοίκηση την ανάπτυξη του πάρκου και υπογράμμισε ότι δρομολογούνται δράσεις και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν ριζικά την όψη του.  

Πάρκο Τρίτση
Πάρκο Τρίτση
Νίκος Ζενέτος, Γιώργος Πατούλης, Σταύρος Τσίρμπας
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: