KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Άμεση παρέμβαση του Δήμου στο βανδαλισμένο 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων – Αποκαταστάθηκαν όλα σε μια μέρα, έτοιμο να λειτουργήσει

27/04/2025 19:32
Ανανεώθηκε 27/04/2025 19:46
2 '
Άμεση παρέμβαση του Δήμου στο βανδαλισμένο 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων - Αποκαταστάθηκαν όλα σε 1 μέρα, έτοιμο να λειτουργήσει
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Έβαλαν στοίχημα με το χρόνο και το κέρδισαν. Ο λόγος για τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Φυλής που, μέσα σε 24 ώρες, κατάφεραν να επαναφέρουν το 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων στη πρότερη κατάσταση, μετά την επιδρομή και τη λεηλασία που υπέστη από άγνωστους βανδάλους.

Την Παρασκευή, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας επισκέφθηκε με ειδικό κλιμάκιο της Υπηρεσίας το σχολείο, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος των βανδαλισμών, που έγιναν σε άγνωστο χρόνο, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Ένα μέγεθος τρομακτικό, αφού οι δράστες είχαν, κυριολεκτικά, κανιβαλίσει τον χώρο: σπασμένες κλειδαριές και πόρτες στις αίθουσες διδασκαλίας, ξηλωμένα καλοριφέρ, πλημμυρισμένοι χώροι, κατεστραμμένες καρέκλες, βαμμένοι τοίχοι με μπογιές και συνθήματα, πατώματα γεμάτοι γραφίτες. Επιπλέον, είχε αφαιρεθεί όλος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, που σημαίνει δεκάδες υπολογιστές, λάπτοπ, τάμπλετ και τηλέφωνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τους βανδαλισμούς και την αφαίρεση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, οι δράστες είχαν αφαιρέσει επίσης τα χρήματα που προορίζονταν για τη σχολική εκδρομή των μαθητών και τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, τα οποία φυλάσσονταν στο γραφείο του Διευθυντή.

Από την ώρα εκείνη, ο Δήμος ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου για να αποκατασταθεί η κατάσταση, αφού οι μαθητές σε δυο μέρες έπρεπε να επιστρέψουν στο σχολείο – και η παρέμβαση ήταν άμεση. Οι τοίχοι βάφτηκαν ξανά, καρέκλες και πόρτες αντικαταστάθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους, τα καλοριφέρ μπήκαν στη θέση τους. Μαζί με τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας, υπερπροσπάθεια κατέλαβαν και 7 σχολικές καθαρίστριες, προκειμένου ο χώρος να γίνει πάλι επισκέψιμος για μαθητές και καθηγητές.

Επιπλέον, από τη Δευτέρα που αρχίζουν τα μαθήματα, θα ξεκινήσει και η προμήθεια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Η Δ.Ο. επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα, ο οποίος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ, δήλωσε βαθιά προβληματισμένος για τους βανδαλισμούς, αλλά και βαθιά ικανοποιημένος για τον αγώνα που έδωσαν τα συνεργεία του Δήμου, καθώς ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους ήταν πολύ περιορισμένος. Στο άμεσο αποτέλεσμα συνέβαλαν τα μέγιστα η αντιδήμαρχος Διοίκησης Ελένη Λιάκου και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Φυλής Γιάννης Λιάκος, που έσκυψαν στο πρόβλημα και έδωσαν άμεσες λύσεις.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: