ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού: Διαπαραταξιακή επιτροπή για την έκταση των 60 στρεμ. στο Γεροβουνό – Να γίνει κοινόχρηστος χώρος πρασίνου προτείνει ο Σταύρος Τσίρμπας
22/05/2025 13:32
Ανανεώθηκε 22/05/2025 13:34
2 '
Στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, που θα διερευνήσει όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες για την υπόθεση της επίμαχης έκτασης με τα 60 στρέμματα στο Γεροβουνό του Καματερού, θα προχωρήσει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά από πρόταση του δημάρχου Σταύρου Τσίρμπα, στην επιτροπή δε θα έχει πλειοψηφία η δημοτική αρχή, αλλά θα υπάρχουν ένας εκπρόσωπος από κάθε δημοτική παράταξη και η νομική υποστήριξη του Δήμου.
Το ρητό «Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει» φαίνεται πως δεν ασπάζεται ο κ. Τσίρμπας, ο οποίος σε μια προσπάθεια να μην φανεί ότι «καπελώνει» ή προκαταβάλει το αποτέλεσμα, ξεκαθάρισε ότι στην επιτροπή η δημοτική αρχή θα συμμετέχει ισότιμα με τις υπόλοιπες παρατάξεις. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι, από την πρώτη στιγμή, η διοίκηση του Δήμου έχει κάνει πολλές ενέργειες για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τους τίτλους ιδιοκτησίας της επίμαχης έκτασης και έχει ασκήσει μεγάλη πίεση στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, η μόνη διασφάλιση για να μην υπάρξει οποιαδήποτε μελλοντική δόμηση εντός των 60 αυτών στρεμμάτων, είναι να χαρακτηριστεί κοινόχρηστος χώρος πρασίνου. “Θεωρήσαμε ότι αυτή η λύση δεσμεύει τον οποιονδήποτε ιδιοκτήτη όσον αφορά στη δόμηση. Όταν ο Δήμος δεσμεύει ένα οικόπεδο, δεν σημαίνει ότι μπαίνει μέσα και κάνει ότι θέλει, ούτε ότι αυτό θα μπει στο σχέδιο. Σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί κανείς να χτίσει” υπογράμμισε. Διερωτήθηκε εξάλλου, γιατί δε συμφωνεί η αντιπολίτευση με αυτόν τον χαρακτηρισμό και επισήμανε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να σκέφτεται και να σέβεται τη θέληση όλων των δημοτών και όχι 10 ανθρώπων.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Όλοι Μια Πόλη» Αλέξανδρος Σαμόλης, συμφώνησε με την πρόταση για κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και ζήτησε, εκτός από τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, να δημιουργηθεί και πολεοδομική επιτροπή γειτονιάς και να υπάρχει ικανή αστυνόμευση στην περιοχή.
Ψήφισμα σχετικό με το θέμα κατέθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίων Αναργύρων – Καματερού Θεόδωρος Σκολαρίκος, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα, με την προσθήκη για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής και της επανεξέτασης από εξωτερικό φορέα των τίτλων ιδιοκτησίας.
Υπενθυμίζεται, ότι η επίμαχη έκταση των 60 στρεμμάτων στο Γεροβουνό είναι εκτός σχεδίου και από το 2006 εκκρεμεί το θέμα του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος. Κατά καιρούς, κάποιοι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες, έχουν τοποθετήσει προκάτ κατασκευές στον χώρο, ενώ πριν λίγες ημέρες, μηχάνημα έργου επιχείρησε να κάνει εργασίες σε κομμάτι της έκτασης, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.
Μ.Π.








