ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Πετρούπολη: Καρπούς απέδωσε ο αγώνας του Δήμου – Δε θα συγχωνευθεί κανένα σχολείο
21/08/2025 19:49
Ανανεώθηκε 22/08/2025 12:36
2 '
Καμία συγχώνευση σχολείου δε θα πραγματοποιηθεί στην Πετρούπολη, παρά την αρχική εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Γ’ Αθήνας και του Υπουργείου για συγχωνεύσεις τεσσάρων Νηπιαγωγείων (2ο-12ο και 6ο-7ο).
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόταση για συγχωνεύσεις σε σχολεία της πόλης, η Δημοτική Αρχή μαζί με τον Σύλλογο Π.Ε. Γ’ Αθήνας «Δ. Γληνός», την Ένωση Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων της Πετρούπολης, με μπροστάρη τον δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο, πραγματοποίησαν μια σειρά παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις τόσο στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Γ’ Αθήνας όσο και στο Υπουργείο ώστε να μην γίνει καμία συγχώνευση.
Επιπλέον, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής ελήφθη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο με την οποία εκφραζόταν η διαφωνία του Δήμου με τις επιδιωκόμενες συγχωνεύσεις, ενώ εισηγούταν τη μη μεταβολή στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αυτή η συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια και η πίεση που ασκήθηκε από όλες τις πλευρές είχε σαν αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μην προχωρήσει τελικά στις συγχωνεύσεις.
Όπως τονίζεται, άλλωστε, σε ανακοίνωση του Δήμου, “έχοντας υπόψη τα μπαράζ συγχωνεύσεων σε άλλες περιοχές και συνολικά την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, δεν εφησυχάζουμε αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών. Διεκδικούμε να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, ώστε να διευκολυνθεί και να αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Καλούμε το Υπουργείο να προχωρήσει σε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, με βάση τα πραγματικά κενά των σχολείων και να καλύψει τις ανάγκες παράλληλης στήριξης με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό για κάθε μαθητή”.










