ΦΥΛΗ
Έρχονται οι έξυπνες κάμερες για παραβίαση του “κόκκινου” – Έξι θα τοποθετηθούν στην Λ. ΝΑΤΟ από το ύψος του ΧΥΤΑ Φυλής
28/09/2025 13:03
2 '
Σε 100 κομβικά σημεία του Λεκανοπεδίου, μεταξύ αυτών και στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από το ύψος του ΧΥΤΑ Φυλής έως τον Ασπρόπυργο, θα τοποθετηθούν οι νέες έξυπνες κάμερες ελέγχου παραβιάσεων ερυθρού σηματοδότη, προκειμένου να περιοριστούν τα τροχαία και οι παραβάσεις από τους οδηγούς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Απογευματινή», η επιλογή των 100 σημείων έγινε κατόπιν εισηγήσεων της Τροχαίας και οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε κεντρικές λεωφόρους (Συγγρού, Αμαλίας, Κηφισίας, Ποσειδώνος, Θηβών, ΝΑΤΟ κ.ά) και δρόμους με υψηλή επικινδυνότητα.
Με βάση τον προγραμματισμό στη λεωφόρο ΝΑΤΟ (Ειρήνης) θα τοποθετηθούν 6 κάμερες κατά μήκος του δρόμου που ξεκινά από τον ΧΥΤΑ Φυλής και φτάνει μέχρι τον Ασπρόπυργο.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο αντιπεριφερειάρχης Οδικής Ασφάλειας και Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας Κωνσταντίνος «Ιαβέρης» Μαρκουίζος, επισημαίνει ότι στόχος της τοποθέτησης καμερών είναι η δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των συνεπειών που προκαλούνται από τις παραβιάσεις του ερυθρού σηματοδότη. “Με την εγκατάσταση των 388 καμερών δεν στοχεύουμε στην επιβολή προστίμων, αλλά στη δημιουργία ενός ασφαλούς οδικού δικτύου, προλαμβάνοντας επικίνδυνες παραβάσεις που θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο οδηγούς, επιβάτες, ποδηλάτες και πεζούς εντός του αστικού ιστού” αναφέρει χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί, ότι οι κάμερες θα έχουν τη δυνατότητα λήψης 5 φωτογραφιών και βίντεο ακόμη και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού ενώ προκειμένου να τηρηθεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων, θα καταγράφεται μονάχα το πίσω μέρος του οχήματος, ώστε να μη διακρίνονται οι επιβαίνοντες. Το σχετικό υλικό θα αποστέλλεται μέσω VPN, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση, σε κεντρικό υπολογιστή (server) διαχείρισης παραβάσεων. Αποκλειστική πρόσβαση μόνο η Ελληνική Αστυνομία, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες ποινές στους παραβάτες σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.








