ΑΧΑΡΝΕΣ
Ταξίδι στην Πολωνία για το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών στο πλαίσιο του Erasmus+
16/10/2019 18:10
Ανανεώθηκε 16/10/2019 19:33
1 '
Στο σχολείο της Πολωνικής πόλης Wielka Weis, η οποία βρίσκεται κοντά στην Κρακοβία, βρέθηκε το διάστημα 6 -10 Οκτωβρίου, αποστολή του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών , αποτελούμενη από Καθηγητές και μαθητές του Σχολείου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+με τίτλο Read to animate..
Οι καθηγητές Ελένη Ταλιαδούρου και Χρήστος Στασινός –υπεύθυνοι του προγράμματος- συνόδευσαν τέσσερις μαθητές (Μάγδα Τσάγκα, Στέλλα Σκομβούλη, Κωνσταντίνο Λιβάνιο και Λευτέρη Καβαλάρη) και μαζί συμμετείχαν στις δραστηριότητες του τοπικού Σχολείου, ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να προβάλλουν το έργο που ήδη υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος. Παράλληλα, τόσο οι μαθητές όσο και καθηγητές τους γνώρισαν μια νέα χώρα και σαφώς κέρδισαν μια πολύτιμη εμπειρία που θα τους συνοδεύει στο ταξίδι της ζωής.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με σχολεία της Πορτογαλίας, Ιταλίας, Εσθονίας, Βουλγαρίας και Πολωνίας και στόχοι του είναι να αποκτήσουν οι μαθητές δεξιότητες στο χειρισμό των νέων τεχνολογιών, στην επικοινωνία μέσα από την λογοτεχνία, την εικονογράφηση και τα κινούμενα σχέδια, στη δημιουργική σκέψη όπως και στην επικοινωνία σε ξένη γλώσσα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη συνάντηση των σχολείων του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στην Ελλάδα, με “οικοδεσπότη” το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Δ. Αχαρνών!











