ΑΧΑΡΝΕΣ
Aerial Fusion Studio, 2ο Θρακομακεδόνων, 8ο και 18ο δημοτικό στο 29ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Αχαρνών «Μάριος – Δημήτριος Σουλούκος»
02/06/2026 16:51
2 '
Με χορό, θεατρική δημιουργία και εντυπωσιακές εναέριες ακροβατικές φιγούρες συνεχίζεται, σήμερα, Τρίτη 2 Ιουνίου, το 29ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Αχαρνών «Μάριος – Δημήτριος Σουλούκος», που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Στο πρόγραμμα της ημέρας συμμετέχουν σχολεία και σύλλογοι της πόλης, παρουσιάζοντας δουλειά που συνδυάζει καλλιτεχνική έκφραση, ομαδικότητα και δημιουργικότητα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εμφάνιση του Aerial Fusion Studio, με χορογραφίες εναέριων ακροβατικών και χορό στους αιθέρες. Το στούντιο, που ιδρύθηκε στις Αχαρνές πριν από 12 χρόνια, συμμετέχει στο Φεστιβάλ με μια ξεχωριστή χορογραφία, μέσα από την οποία μαθητές και μαθήτριες μετατρέπουν τη γυμναστική σε τέχνη. Την επιμέλεια έχει η Ευγενία Φωτιάδη.
Στη σκηνή ανεβαίνει και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Θρακομακεδόνων, παρουσιάζοντας μοντέρνους χορούς και zumba. Οι μαθητές εκφράζονται μέσα από τους σύγχρονους ρυθμούς, δίνοντας ζωντάνια και χρώμα στο Φεστιβάλ. Την επιμέλεια έχει η Χριστίνα Παπαδονικολάκη.
Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα έχει η θεατρική παράσταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, με τίτλο «Ένα ονειροπόλο σκιάχτρο». Το θεατρικό εργαστήρι του Συλλόγου, που συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια δημιουργικής πορείας με μαθητές όλων των τάξεων, παρουσιάζει μια τρυφερή ιστορία για την ελευθερία, την αγάπη, την αποδοχή και την αληθινή φιλία. Τη σκηνοθεσία και επιμέλεια υπογράφουν η Αγνή Χιώτη και ο Γιάννης Βυρίνης, ιδρυτικά μέλη της Repente Arts.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνει το 18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, με παρουσίαση μοντέρνων χορών. Οι μαθητές συμμετέχουν με μια δυναμική χορογραφία, αναδεικνύοντας το ταλέντο, το κέφι και το ομαδικό τους πνεύμα. Τη διδασκαλία έχει η Καραγιάννη Κατερίνα.








