HOT STORY
Χιονιάς της μιας νύχτας και σε Αχαρνές & Φυλή. Η πρόγνωση από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών
06/01/2019 15:56
Ανανεώθηκε 06/01/2019 15:59
1 '
Μπορεί η Κυριακή να ήταν γενικά ηλιόλουστη, αλλά από τη Δευτέρα οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν, έστω και για λίγο. Όπως, ήδη έχουμε πει, από το απόγευμα της Δευτέρας περιμένουμε χιονόπτωση και μάλιστα έντονη. Τόσο στις Αχαρνές, όσο και στη Φυλή αλλά και στους γύρω Δήμους.
Και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και η κατάλληλη θερμοκρασιακή υποστήριξη υπάρχει στα 850 και στα 500 hPa και μάλιστα και με το παραπάνω και υετός, αλλά και Βορειοδυτικός άνεμος, που σε προηγούμενους έντονους χιονιάδες μας ευνοεί, με ύψος χιονιού τουλάχιστον 18 με 20 εκατοστά.

Περίπου τα ίδια ύψη χιονιού θα ισχύουν από την Αττική οδό και πάνω.
Τη νύχτα, όπως είχαμε προειδοποιήσει είχε πέσει ιδιαίτερα η θερμοκρασία. Και όπου υπήρχε νερό σε επιφάνειες είχε παγώσει.
Ελάχιστη θερμοκρασία την Κυριακή στον Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών -3,3 °C και ώρα: 07:13.
Πάρνηθα στα 1230 μέτρα ελαχίστη θερμοκρασία -7.9°C.
Τη Δευτέρα, η θερμοκρασία στις Αχαρνές θα κυμανθεί από 1 μέχρι 7 βαθμούς. Στη Φυλή από 1 μέχρι 5 βαθμούς.
Οι άνεμοι τη Δευτέρα, θα πνέουν αρχικά μέτριοι Βορειοδυτικοί. Αργότερα θα ενισχυθούν.
Φωτό: Το διάγραμμα της θερμοκρασίας μέχρι το πρωί της Κυριακής
Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής











