11.4 C
Athens
28 Φεβρουαρίου 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΧρήστος Ρούσσας, υποψήφιος δήμαρχος Φυλής - Συνέντευξη στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ και το...

Χρήστος Ρούσσας, υποψήφιος δήμαρχος Φυλής – Συνέντευξη στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ και το doxthi.gr: “Στις εκλογές της Κυριακής οι πολίτες θα αποφασίσουν για το μέλλον τους”

- Advertisement -

Στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ο υποψήφιος δήμαρχος Φυλής Χρήστος Ρούσσας, μιλά στη Δ.Ο. και το doxthi.gr για τους λόγους της υποψηφιότητάς του, το υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, το πρόγραμμα της παράταξης “αλλάΖουμε” και το προσωπικό του όραμα, ενώ απαντά στο ερώτημα γιατί να τον επιλέξουν οι πολίτες του Δήμου Φυλής. Επίσης, καλεί τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν την Κυριακή, γιατί είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν για το μέλλον τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

Να ξεκινήσουμε με μια κλασική ερώτηση. Γιατί βάζετε υποψηφιότητα; Τι σημαίνει για εσάς η ενασχόληση με τα κοινά;

Γιατί όλοι όσοι ζούμε και αναπνέουμε σε έναν τόπο, έχουμε καθήκον να τον προστατεύουμε, από όποιο μετερίζι μας ταιριάζει. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να βελτιώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο, αν συμμετέχουμε σε αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητά μας και το μέλλον μας. Για μένα, η ενασχόληση μου με τα κοινά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια διαρκή προσπάθεια να καλώ και να προσκαλώ τους συμπολίτες μου να ασχοληθούν με όσα συμβαίνουν γύρω τους και να απαιτούν περισσότερη ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Με ποιο σκεπτικό συγκροτήσατε το ψηφοδέλτιο σας;

Συγκροτήσαμε ένα ψηφοδέλτιο με ικανούς και αξιόλογους ανθρώπους, που διαθέτουν εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση. Βασική προϋπόθεση ήταν η αναγνώριση του τέλματος στο οποίο έχει οδηγηθεί ο Δήμος, η διάθεση προσφοράς, η όρεξη, το μεράκι, αλλά κυρίως η συμφωνία όλων μας να μεταφέρουμε την επόμενη ημέρα μια διαφορετική αντίληψη διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου, με ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμού και του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη διάθεση προσφοράς που αναφέρατε περιλαμβάνονται υποψήφιοι από όλες τις κομματικές αποχρώσεις; Πώς συμβιβάζεται αυτό σε σχέση με την τρέχουσα πολιτική σκηνή;

Βεβαίως και περιλαμβάνονται υποψήφιοι από όλες τις πολιτικές αποχρώσεις του δημοκρατικού τόξου και αλίμονο αν δεν συνέβαινε αυτό. Είναι άλλο πράγμα η κεντρική εξουσία, άλλο η Αυτοδιοίκηση. Τα προβλήματα ενός τόπου δεν έχουν χρώμα, πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί ή μπλε, είναι κοινά για όλους τους κατοίκους και είναι πέρα από διαχωριστικές γραμμές. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: η παράταξή μας έχει τη στήριξη του διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτου σε ψήφους υποψήφιου βουλευτή Δυτικής Αττικής κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές Γιώργου Τσίπρα και ταυτόχρονα της πρώτης σε ψήφους υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Αττική Μαργαρίτας Ακαμιωτάκη. Σας απαντώ λοιπόν ότι αυτό συμβιβάζεται πολύ καλά, αφού όλοι γνωρίζουν πως παλεύουμε για ένα κοινό σκοπό που είναι το καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Μιλάτε για ένα διαφορετικό πρόγραμμα διοίκησης. Μπορείτε να μας πείτε σε τι διαφέρει;

Μιλάμε για αλλαγές στη Διοίκηση του Δήμου και εφαρμογή σύγχρονων μοντέλων προς όφελος του Δημότη. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην Πολιτική Προστασία και την πρόληψη. Δημιουργούμε επιχειρησιακό κέντρο με ένα πραγματικό πλάνο, ελέγχουμε και επανασχεδιάζουμε τα αντιπλημμυρικά έργα, προχωράμε σε αλλαγές στις πολιτικές που εφαρμόζονται για το Περιβάλλον, παρεμβαίνουμε  στην τοπική οικονομία με στοχευμένη ανάπτυξη, μέσα από την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Προωθούμε τον δικό μας Προαστιακό για να βγουν από την απομόνωση συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου μας και αναβαθμίζουμε τις υποβαθμισμένες συνοικίες. Επίσης, προχωράμε σε  αλλαγές στην Κοινωνική Μέριμνα με ουσιαστική και πραγματική αλληλεγγύη ενώ ενισχύουμε την δια βίου μάθηση. Δεν ξεκινάμε από την ίδια, αλλά από εντελώς διαφορετική αφετηρία με τη σημερινή δημοτική αρχή.

Γιατί να σας επιλέξουν οι δημότες κ. Ρούσσα; Τι μπορείτε να τους προσφέρετε;

Μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια, να μην τους κοροϊδεύουμε με ψεύτικες υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες και να μην εξαγοράζουμε την ψήφο τους. Με το δικό μας πρόγραμμα ο Δήμος Φυλής μπορεί να πάει μπροστά και να βγει από το τέλμα που τον έχει καταδικάσει η σημερινή διοίκηση. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στην ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες απο την ελαφριά και βαριά εγκληματικότητα της περιοχής. Με αποτελεσματική αστυνόμευση και παρουσία εισαγγελέα.

Ποιο είναι το όραμά σας για τον Δήμο Φυλής;

Να δημιουργήσουμε μια πόλη σύγχρονη, ψηφιακή, φιλική προς τον πολίτη. Μια πόλη για την οποία οι κάτοικοι της θα είναι υπερήφανοι, απαλλαγμένη από εκείνα  τα χαρακτηριστικά που της προσδίδουν αρνητική εικόνα. Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τα καλά της περιοχής μας, που διαθέτει ένα βαρύ ιστορικό αποτύπωμα και το μεταφέρει στον χρόνο. Βάζουμε τέλος στον εφιάλτη της χωματερής, σε αντίθεση με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Φυλής που επιθυμεί τη διαιώνισή της. Αποκαθιστούμε τους επιβαρυμένους χώρους και διαχειριζόμαστε τα αντισταθμιστικά οφέλη σαν εργαλεία αποκατάστασης και ανάπτυξης και όχι σαν μέσα συναλλαγής και κακοδιαχείρισης.

Μια ανάσα πριν τις εκλογές που θα κρίνουν τη νέα δημοτική αρχή, τι θα θέλατε να πείτε στους συμπολίτες σας;

Θα ήθελα να τους καλέσω να πάνε στην κάλπη, να ψηφίσουν. Να ασκήσουν το δημοκρατικό του δικαίωμα που συνεπάγεται ευθύνη στη δική τους ευημερία και την ευημερία του τόπου τους. Η επόμενη δημοτική θητεία είναι 5ετής και οι πολίτες είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν για το μέλλον τους, να μην αφήσουν κανέναν άλλον να το κάνει για τους ίδιους.  

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ