ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού: Οι έφηβοι συζητούν για τη βία και τις σχέσεις στο 4ο Διαδραστικό Συνέδριο
17/04/2026 19:58
Ανανεώθηκε 17/04/2026 20:15
1 '
Το 4ο Διαδραστικό Συνέδριο Εφήβων με τίτλο «Και εγώ, και εσύ και οι άλλοι» διοργανώνει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού το Σάββατο 25 Απριλίου, από τις 09:30 έως τις 15:00, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Μαρία-Ελενα».
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, κοινωνιολόγοι και μαθητές, οι οποίοι θα προσεγγίσουν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την εφηβική ηλικία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα επισημανθούν τα προειδοποιητικά σημάδια για την αναγνώριση της βίας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των νέων.
Παράλληλα, θα παρουσιαστούν βίντεο και βιωματικά δρώμενα, ενώ θα αναλυθούν οι δυσκολίες στις διαφυλικές σχέσεις και οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι στην καθημερινότητά τους.
Μέσα από τις εισηγήσεις και τις δράσεις του συνεδρίου, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού επιδιώκει να ενισχύσει τον διάλογο γύρω από θέματα πρόληψης, επικοινωνίας και υγιούς συνύπαρξης, δίνοντας βήμα τόσο στους ειδικούς όσο και στους ίδιους τους μαθητές.









