ΑΧΑΡΝΕΣ
Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας του Δήμου Αχαρνών
19/09/2024 12:04
2 '
Στα πλαίσια της καλλιέργειας της πολιτιστικής συνείδησης των μαθητών και της γνώσης της τοπικής ιστορίας το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας του Δήμου Αχαρνών κατά το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιήσει τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:
α) Σαν παραμύθι, το τραγούδι της λύρας,
β) Μύθοι και λατρεία στις αρχαίες Αχαρνές,
γ) Το παιχνίδι στην αρχαιότητα,
δ) Ο Δικαιόπολις μας ξεναγεί στον κόσμο του αρχαίου θεάτρου
ε) Ιστορία της Γραφής και των Βιβλιοθηκών
Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υλοποιούνται στα πλαίσια προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αττικής και συνδέονται με την αντίστοιχη σχολική ύλη, κυρίως της ιστορίας.
Όλα τα προγράμματα είναι δωρεάν, διαρκούν δύο ώρες (με το απαραίτητο διάλειμμα), απευθύνονται σε μικρό αριθμό μαθητών και μια μόνο σχολική τάξη και διαφοροποιούνται ανάλογα με τη ηλικία των παιδιών, το επίπεδο της τάξης και τις ιδιαιτερότητες των μαθητών στο πνεύμα της συμπερίληψης.
Τη διεξαγωγή τους αναλαμβάνουν αρχαιολόγοι, μουσειοπαιδαγωγοί – εμψυχωτές.
Για τα σχολεία των Αχαρνών επιπλέον υπάρχει δυνατότητα δανεισμού έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού της βιβλιοθήκης του Τμήματος (διαθέτει έως σήμερα 17.000 βιβλία) που λειτουργεί ως εργαλείο μάθησης και διερεύνησης στο γνωστικό πεδίο που έχει επιλεγεί.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί και μαθητές επίσης μπορούν να αναζητήσουν σχετικό πληροφοριακό υλικό στο site του Τμήματος: arxaiologikoacharnes.wordpress.com
Για να ενημερωθείτε για τις εκπαιδευτικές δράσεις του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας του Δήμου Αχαρνών, για το νέο σχολικό έτος, κάντε κλικ εδώ.
Για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής κάντε κλικ εδώ.
Για να κατεβάσετε το ειδικό έντυπο άδειας φωτογράφησης κάντε κλικ εδώ.
Για να κατεβάσετε την αίτηση για δανεισμό της μουσειοβαλίτσας : «Το Παιχνίδι στην Αρχαιότητα» κάντε κλικ εδώ.
Για να κατεβάσετε το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης κάντε κλικ εδώ.