KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΡΘΡΑ

Η ανάπλαση της Λεωφόρου Πάρνηθος ως αφετηρία μιας φιλικότερης πόλης

19/09/2025 15:01
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ASDA arthroASDA arthro

Η ανάπλαση της Λεωφόρου Πάρνηθος είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο σημαντικά έργα που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια στις Αχαρνές.

LOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIA

Η ανάρτηση του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού στα social media δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας: πρόκειται για μια παρέμβαση που δεν περιορίζεται απλώς σε καλλωπισμό, αλλά στοχεύει στη ριζική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης, συνδέοντας την καθημερινότητα των δημοτών με μια πιο σύγχρονη, ανθρώπινη και λειτουργική εικόνα του αστικού χώρου.

GIACHALI MARIA
ALMA FRONTISTIRIA
GRAMMATAKIA KENTRO MELETIS
HLEKTROFOTISTIKH

Η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων με βιοκλιματικά υλικά, η πρόβλεψη για λωρίδες κίνησης ατόμων με αναπηρία, η τοποθέτηση νέου φωτισμού και η δημιουργία πράσινων χώρων αποτελούν βήματα προς μια κατεύθυνση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα.

Δεν μιλάμε απλώς για έργα υποδομής· μιλάμε για έργα που αποτυπώνουν μια φιλοσοφία: ότι η πόλη οφείλει να ανήκει στους ανθρώπους της, να σέβεται την κινητικότητα όλων και να προάγει την ποιότητα ζωής.

Ωστόσο, ακριβώς επειδή η σημασία του έργου είναι τόσο μεγάλη, θα ήταν σκόπιμο να μη μείνει μεμονωμένη αυτή η προσπάθεια. Το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι μια πολύτιμη αφετηρία. Δείχνει ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να αλλάξει η εικόνα των Αχαρνών, να μετατραπεί σε μια πόλη πιο λειτουργική, πιο ασφαλής, πιο φιλική στους κατοίκους της.

Γιατί μια πόλη που επενδύει στη φιλικότητα προς τον δημότη, επενδύει τελικά στο ίδιο της το μέλλον.

Άννα Χοχλάκη

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
ARIS BANNERARIS BANNER
Κοινοποιήστε την ανάρτηση:
Άννα Χοχλάκη
Συντάκτης
Άννα Χοχλάκη

Η Άννα Χοχλάκη έχει 30 χρόνια εμπειρία στη Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, γραφεία Τύπου και εφημερίδες σε κεντρικά μέσα και ειδικεύεται σε θέματα Tοπικής Aυτοδιοίκησης.