11.4 C
Athens
3 Μαρτίου 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΚαυστική επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Αχαρνών για την ομιλία του δημάρχου στη...

Καυστική επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Αχαρνών για την ομιλία του δημάρχου στη συνέλευση των εργαζομένων

- Advertisement -

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολιάζει η Λαϊκή Συσπείρωση Αχαρνών τα όσα είπε ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός στη γενική συνέλευση των εργαζομένων. Όπως επισημαίνει,χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωσή της “ο  Δήμαρχος προσπάθησε να θολώσει τα νερά για να καθησυχάσει τους εργαζόμενους, οτι τάχα το νέο Μνημόνιο που μας φόρτωσε σύσσωμη η παράταξή του, με την υποστήριξη των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ δε θα έχει συνέπειες για το λαό και τους εργαζόμενους του Δήμου”.

“Παλεύει να κρύψει τις βαριές ευθύνες του, οτι συνειδητά και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του Κουαρτέτου έβαλε το Δήμο σε επιτήρηση και μαζί άνοιξε την πόρτα στις υποχρεωτικές μετατάξεις, στην αναστολή των προσλήψεων, στην περαιτέρω ελαστικοποίηση και εντατικοποίηση της δουλειάς για τους εργαζόμενους.

- Advertisement -
- Advertisement -

Οι εργαζόμενοι του Δήμου,όπως και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι,οι συνταξιούχοι, οι φτωχοί επαγγελματοβιοτέχνες, η νεολαία έχουν τη δική τους πείρα και μπορούν να ξεχωρίσουν ποιος συντάσσεται με τα συμφέροντά τους, στο πλευρό του εργατικού και λαϊκού κινήματος και ποιος με τα συμφέροντα του Κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του Κουαρτέτου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, όχι μόνο δε θα δώσει πολιτική νομιμοποίηση και τη συναίνεσή της στο  πρόγραμμα “εξυγίανσης” που εξαθλιώνει ακόμη περισσότερο τον Αχαρναϊκό λαό. Αντίθετα,  θα πρωτοστατήσει ώστε να μπουν εμπόδια στην υλοποίησή του. Θα συνεχίσει να προετοιμάζει και να ενημερώνει τον λαό για όσα έρχονται και θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στον αγώνα της φτωχολογιάς, των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, για να μην εφαρμοστεί η αντιλαϊκή λαίλαπα των μέτρων που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή σε πλήρη συνεργασία με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα μέτρα που θα έρθουν στο προσκήνιο το αμέσως επόμενο διάστημα”

Τι είπε ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός στους υπαλλήλους του δήμου (Δελτίο τύπου)

“Στην ομιλία του ο κ. Κασσαβός τόνισε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αχαρνών είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τη λειτουργία του δήμου και ότι η διοίκηση στηρίζεται στις δυνατότητες και τον επαγγελματισμό τους.

Το προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών και των Νομικών Προσώπων, είναι αυτοί είναι που ανταποκρίνονται σε τακτικές και έκτακτες ανάγκες της πόλης, αυτοί που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα μικρά ή μεγάλα  προβλήματα που παρουσιάζονται καθώς και να καλύψουν ανάγκες ή/και προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Στη συνέχεια έκανε μια σύντομη αποτίμηση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Αχαρνών και τους λόγους και τις πολιτικές του παρελθόντος που οδήγησαν την εμπλοκή του Οικονομικού Παρατηρητηρίου στην οικονομική εξυγίανση του Δήμου Αχαρνών.

Ο στόχος της διοίκησης του Δήμου Αχαρνών αλλά και των πολιτικών προϊσταμένων του Οικονομικού Παρατηρητηρίου – δηλαδή της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης – είναι να “ορθοποδήσει” ο Δήμος Αχαρνών οικονομικά, χωρίς να θιγούν οι εργαζόμενοι και κυρίως χωρίς να επιφορτιστούν το βάρος της εξυγίανσης οι δημότες.

Όπως έχει δηλώσει άλλωστε και ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλής “η διαδικασία της εξυγίανσης ποικίλλει από δήμο σε δήμο και δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη, αύξηση των τελών, απολύσεις και οτιδήποτε άλλο θα επιβαρύνει τον δημότη”

Οι νόμοι και οι διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία και τις δυνατότητες παρέμβασης του Οικονομικού Παρατηρητηρίου δεν αναφέρουν πουθενά για απολύσεις προσωπικού.

Κρίνεται δε αναγκαίο, σε αυτό το τόσο κομβικό σημείο για τον Δήμο Αχαρνών να σταματήσουν οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες που έχουν σαν στόχο να προκαλέσουν αναταραχή και σύγχυση.

Η δημοτική αρχή στηρίζεται στις δυνατότητες του προσωπικού και είναι πάγια θέση της ότι με σκληρή δουλειά, συλλογική προσπάθεια και συνεργασία, ο Δήμος Αχαρνών μπορεί να προσφέρει ουσιαστικές, αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες”.

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ