KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Θα ακούσει κανείς ή θα γίνουμε Κούγκι;

HOT STORY

Κυριάκος Χατζηλέρης, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αττικής: “Το ΠΑΣΟΚ προτείνει λύσεις που θα δώσουν ώθηση  στην κοινωνία και την οικονομία” (συνέντευξη)

18/05/2023 17:56
Ανανεώθηκε 18/05/2023 17:57
7 '
Κυριάκος Χατζηλέρης
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Έχει κολλήσει άπειρα “ένσημα” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει περάσει από πολλές θέσεις. Τώρα ήρθε η ώρα, ώστε ο υποψήφιος βουλευτής με ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στη Δυτική Αττική Κυριάκος Χατζηλέρης να τολμήσει το βήμα προς το κεντρικό πολιτικό πεδίο, μέσα από το οποίο φιλοδοξεί να προσφέρει στον τόπο του, τον Δήμο Φυλής και τη Δυτική Αττική. Έχει την εμπειρία, τις δυνατότητες, τους στόχους, τα όνειρα και τις προοπτικές για να το καταφέρει.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ερώτηση: Ασχολείστε πολλά χρόνια με τα κοινά και την Αυτοδιοίκηση. Πώς αποφασίσατε να μεταπηδήσετε στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Απάντηση: Βρίσκομαι στο ΠΑΣΟΚ από τη γέννησή του, σταθερά και αδιάλειπτα, όλα αυτά τα χρόνια, στα εύκολα και τα δύσκολα και παρέμεινα στρατιώτης του, απορρίπτοντας οποιαδήποτε άλλη πρόταση. Τώρα λοιπόν, ήταν αδύνατο να μείνω αμέτοχος στο κάλεσμα της παράταξης για μια, εκ βάθρων, αλλαγή. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με προτάσεις, σύγχρονο πρόγραμμα, εμμονή στη σοσιαλδημοκρατία και κεντρικό άξονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Ερώτηση: Πώς σας φαίνεται ο διαφορετικός δρόμος που βαδίζετε;

Απάντηση: Κάθε νέο ξεκίνημα, όπως είναι φυσικό, έχει τις δυσκολίες του. Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί πρόκληση, αφού τα μεγέθη είναι εντελώς διαφορετικά. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι πιο εύκολες οι προσωπικές σχέσεις, σε γνωρίζουν και γνωρίζεις τους συμπολίτες σου, είναι καθημερινή η τριβή μαζί τους. Αντίθετα, η υποψηφιότητα για την κεντρική πολιτική σκηνή απαιτεί να μεταφέρεις με ολοκληρωμένο τρόπο το πρόγραμμα του Κινήματος, για να πείσεις να σε εμπιστευτούν περισσότεροι άνθρωποι. Από την πρώτη στιγμή και με δεδομένο το γεγονός, πως ο χρόνος είναι περιορισμένος, προσπάθησα να έρθω σε επαφή με όσο περισσότερο κόσμο γίνεται και να καλύψω μεγάλο κομμάτι της εκλογικής περιφέρειας που είμαι υποψήφιος. Αλλά, όλα αυτά, θα μου επιτρέψετε να πω, λίγο ενδιαφέρουν τον κόσμο. Ο κόσμος βοά κάτω από το βάρος της ακρίβειας και της οικονομικής ανασφάλειας, καθώς δεν γνωρίζει τι ξημερώνει την επόμενη ημέρα.

Ερώτηση: Να πάμε λοιπόν στον κόσμο. Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας;

Απάντηση: Για δέκα και πλέον χρόνια, ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος  με αρνητικές ανατροπές στην καθημερινότητά του, γεγονός που δεν του επιτρέπει να προγραμματίσει και να νιώσει στοιχειώδη ασφάλεια. Την ίδια ώρα, πολλές οικογένειες κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι, τη δουλειά τους, την ελπίδα για το αύριο. Όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα που δεν είναι συμβατή ούτε με τον κοινωνικό μας πολιτισμό, ούτε με την εύρωστη Ευρώπη, στην οποία ανήκουμε. Το δυστύχημα βέβαια είναι πως, εγχώριοι πολιτικοί μάγοι μας έχουν κοροϊδέψει και συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν απαιτώντας την ψήφο μας.

Ερώτηση: Ποιοι έχουν ευθύνες για αυτά τα προβλήματα, κ. Χατζηλέρη;

Απάντηση: Οι μεγάλες ευθύνες ανήκουν στους σημερινούς διαγκωνιζόμενους, Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λυπηρό να το ξεχνάμε. Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι θα χτυπάει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές στον ρυθμό του, μόνο που συνέβη το αντίστροφο: οι αγορές χτυπούσαν τα νταούλια και χορεύαμε όλοι εμείς τον χορό του Ζαλόγγου. Τι να πρωτοθυμηθούμε από τη διακυβέρνησή τους; Το μεταναστευτικό, το «μπάτε σκύλοι αλέστε», το συνταξιοδοτικό, τον νόμο Κατρούγκαλου, την κρατική περιουσία που υποθηκεύτηκε για 99 χρόνια; Τι να πρωτοθυμηθούμε και από τη ΝΔ που διατήρησε οτιδήποτε αντιλαϊκό είχε ψηφιστεί επι ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας την ίδια επιδοματική πολιτική, χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό. Απέτυχε να τιθασεύσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, επανάφερε το παλιό ρουσφετολογικό κράτος της Δεξιάς, προσπάθησε να ιδιωτικοποιήσει την υγεία, έβαλε χέρι στην Παιδεία, δημιούργησε το αποτυχημένο επιτελικό κράτος των αρίστων. Και το σημαντικότερο; Αδύναμη να ξεφύγει από το παρελθόν της, προχώρησε σε ένα τεράστιο θεσμικό ατόπημα, παρακολουθώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη. Αν δε, δεχθούμε ότι δε γνώριζε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις υποκλοπές, τότε μιλάμε για ένα κανονικό παρακράτος. Δηλαδή, διαλέξτε: τη Σκύλα ή τη Χάρυβδη.

Ερώτηση: Μήπως προσπαθείτε να εξαγνίσετε έτσι τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας; Δεν είστε αναμάρτητοι.

Απάντηση: Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία ενός τόπου που σημαδεύονται ανεξίτηλα από τους ηγέτες τους. Μια τέτοια περίπτωση ήταν και ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, η πολιτική προσωπικότητα του οποίου είναι βαθιά χαραγμένη στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Ήταν ο ηγέτης που κατάργησε τις διαχωριστικές γραμμές της κοινωνίας, ένωσε τους Έλληνες, έφερε την ισότητα, την ισονομία και ισοπολιτεία στο προσκήνιο της χώρας. Ταυτόχρονα, τοποθέτησε στο κέντρο της πολιτικής του ταυτότητας τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του. Από αυτό το κεντρικό μήνυμα, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει απομακρυνθεί ούτε χιλιοστό, παρά τα όποια λάθη έκανε στη διαδρομή του. Σαφώς και έκανε λάθη, απογοήτευσε τον κόσμο και τιμωρήθηκε για αυτό. Τα αναγνώρισε, τοποθέτησε τα δάκτυλα του επι των τύπων των ήλων και προχώρησε παρακάτω, διαμορφώνοντας μέσα από τον αγώνα των ανθρώπων που παρέμειναν και πάλεψαν,  έναν σύγχρονο  λόγο. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προτείνει λύσεις που θα δώσουν ώθηση  στην κοινωνία, την οικονομία, θα προτρέψουν τους νέους να επενδύσουν τις γνώσεις τους, τις ιδέες τους και τη δυναμική τους στην χώρα μας. 

Ερώτηση: Τελικά, ποιο είναι το πρόσωπο που θέλετε για πρωθυπουργό στο ΠΑΣΟΚ; Ο πρόεδρός σας λέει ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας.

Απάντηση: Το ζήτημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι προγραμματικές συγκλίσεις. Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι τα πρόσωπα που θα ηγηθούν στη μετεκλογική περίοδο, δεν είναι απλά μια υπόθεση εργασίας αλλά επιβάλλεται, υπό τις παρούσες συνθήκες, να μπαίνουν κάτω από το πρίσμα της σύγκλισης. Δε γίνεται εκείνοι που, με τις πολιτικές τους επιλογές, οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην απόγνωση, την οικονομία σε μαρασμό και τους νέους στη φυγή, να είναι οι ίδιοι που θα αναλάβουν τα ηνία της χώρας, υποσχόμενοι και πάλι την αλλαγή. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι συμπλήρωμα ή παράρτημα κανενός. Δεν βρισκόμαστε στην ίδια όχθη της Ιστορίας. Εμείς είμαστε στην όχθη της συνέπειας, της προόδου, της ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και τον λαό. Για εμάς πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το μέλλον της χώρας. Και σε εμάς, που η επαφή μας με την κοινωνία έρχεται μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πέφτει το βάρος να γίνουν κτήμα της λαϊκής βάσης, όλα αυτά που έχουμε σχεδιάσει. Για αυτό και θα σας πω, ότι το πρόσωπο που θέλουμε, είναι το πρόσωπο κάθε πολίτη, με σιγουριά και προοπτική για το αύριο. Το πρόσωπο μιας σύγχρονης Ελλάδας, ενός αξιόπιστου κράτους με θεσμούς και κανόνες, που νοιάζεται για τους πολίτες του.

Ερώτηση: Στο ΠΑΣΟΚ, βλέπουμε νέα πρόσωπα, που διεκδικούν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων. Τα παλαιά  στελέχη έχουν αποσυρθεί;

Απάντηση: Στο ΠΑΣΟΚ δεν περισσεύει κανείς. Είμαστε όλοι μαζί, όλοι εκεί για να δώσουμε τον αγώνα μας με αξιοπρέπεια και αγάπη για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Στην παράταξή μας ανέκαθεν υπήρχαν ζυμώσεις. Σήμερα, τα στελέχη πρώτης γραμμής, είναι προϊόν συνεχούς ανανέωσης του Κινήματος για να μπορεί να έχει τον ίδιο βηματισμό με την κοινωνία και τους προβληματισμούς της, για να μπορεί να αφουγκράζεται τον παλμό της και τις ανάγκες της. Τα παλαιά στελέχη είναι και αυτά εκεί. Δίπλα τους, με την πολιτική τους πείρα να ανοίγει τους δρόμους της συνέχειας και  να αποτελούν τον συνδετικό κρίκο του χθες με το σήμερα και το αύριο.

Ερώτηση: Θα θέλαμε να μας πείτε και λίγα λόγια για τη Δυτική Αττική, την περιφέρεια που πολιτεύεστε

Απάντηση: Η Δυτική Αττική είναι μια μικρογραφία του συνόλου των προβλημάτων όλης της Ελλάδας. Είναι η Δυτική Αττική της παραβατικότητας, της πολυ-πολιτισμικότητας, του δημογραφικού μωσαϊκού με τις διαφορετικές προσλαμβάνουσες, αλλά και της μακράς ιστορίας, της πλούσιας φύσης και της πολιτιστικής παράδοσης. Η περιοχή μας αποτελεί πνεύμονα οικονομικής ανάπτυξης σε πανελλαδικό επίπεδο, αφού φιλοξενεί βιομηχανικές μονάδες όλων των κατηγοριών, την ατμομηχανή της οικονομίας, αλλά και ταυτόχρονα το “καθαριστήριο” της Αττικής, αυτό που όλοι αποκαλούμε “πίσω αυλή”. Φιλοξενεί τον μοναδικό ΧΥΤΑ του λεκανοπεδίου, υπερκορεσμένο και ξεπερασμένο τεχνολογικά, βαριά βιομηχανία και είναι στοχοποιημένη ταξικά και χωροταξικά. Όμως, με ενδιαφέρον, θέληση, προγραμματισμό και αξιοποίηση πόρων, εθνικών και ευρωπαϊκών, είναι απολύτως εφικτό να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να ανασχεδιαστούν οι περιοχές μας και όλοι εμείς στο ΠΑΣΟΚ έχουμε τη θέληση να το κάνουμε.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: