KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Λαμπρός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Αχαρνές

16/08/2025 18:28
1 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Την Πέμπτη 14 Αυγούστου τελέστηκε με λαμπρότητα ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στις Αχαρνές, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.

Πληροφορίες και φωτογραφίες: arxon.gr

Συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ιωάννης Ράπτης, οι αρχιερ. επίτροποι Φυλής–Αχαρνών π. Τίτος Χρήστου και Πετρουπόλεως π. Εφραίμ Χριστοφοράκης, καθώς και πρόεδροι εκκλησιαστικών συμβουλίων από ενορίες της περιοχής. Παρόντες ήταν και οι διάκονοι π. Άγγελος Μιχαλόπουλος και π. Παντελεήμων Μπακάλης.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μυστήριο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τονίζοντας ότι η Παναγία, «πηγή της ζωής», αναπαύθηκε στα χέρια του Υιού της, ενώ στο πρόσωπό της εκπληρώνεται το όραμα του Ιακώβ για τη σκάλα που ενώνει ουρανό και γη.

Ακολούθησε λιτανεία του Επιταφίου της Παναγίας και η ακολουθία της αρτοκλασίας, με τον Μητροπολίτη να μοιράζει αρτίδια στο πλήθος των πιστών.

Στην ακολουθία παρευρέθηκαν επίσης αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αχαρνών.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: