KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Θα ακούσει κανείς ή θα γίνουμε Κούγκι;

HOT STORY

Μαρία Μπούκη: Η αποτελεσματική πρόεδρος της «Αρωγής» κατεβαίνει υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό

15/09/2023 19:24
Ανανεώθηκε 15/09/2023 19:25
4 '
Μαρία Μπούκη
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Αποτελεσματικότητα, εργατικότητα, συνέπεια. Αυτές οι τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν στο ακέραιο την πρόεδρο του ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Αρωγή”, του Βαμβακάρειου Ξενώνα και Αναπληρώτρια Πρόεδρο στη «Διέξοδο» Ανατ. Αττικής, Μαρία Μπούκη η οποία στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κατεβαίνει υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η κ. Μπούκη είναι από τις περιπτώσεις που όταν αναλαμβάνει κάτι, άσχετα με τον βαθμό δυσκολίας και τα εμπόδια που θα συναντήσει, το φέρνει εις πέρας. Κάτι που απέδειξε με το παραπάνω στην περίπτωση του Βαμβακάρειου Ξενώνα ο οποίος ενώ ρήμαζε επί σειρά ετών λόγω της αδυναμίας να βρεθούν χρηματοδοτκά προγράμματα για να ενταχθεί, η κα. Μπούκη -σε χρόνο ρεκόρ- έλυσε το «γόρδιο δεσμό» και μπόρεσε να βρει χρήματα και να τον λειτουργήσει.

Επίσης, όλα αυτά τα χρόνια η κ. Μπούκη ανέπτυξε έντονη κοινωνική δράση και ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία στα καθήκοντα που της ανέθεσε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, σε θέσεις με έντονο κοινωνικό πρόσημο και με ιδιαιτερότητες στη διαχείριση των ζητημάτων τους.

Πλέον έχοντας και την ανάλογη πείρα και εμπειρία η Μαρία Μπούκη είναι πιο έτοιμη από ποτέ για να συμβάλει στην ανάπτυξη των Αχαρνών και στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. 

Ποια είναι η Μαρία Μπούκη

Ονομάζομαι Μαρία Μπούκη.  Είμαι οικονομολόγος και παράλληλα μητέρα δυο ενήλικων παιδιών . Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μενίδι. Εδώ  ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά  και  η ευρύτερη οικογένειά μου.

Η ζωή μου με έχει διδάξει ότι η καθημερινότητα θέλει μεγάλη πάλη. Ως εκ τούτου και εγώ προσπαθώ να αγωνίζομαι  για να πετύχω όσα περισσότερα μπορώ και δεν συμβιβάζομαι.

Τάσσομαι και μάχομαι για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της εξατομίκευσης των ατόμων ευάλωτων ομάδων. Ταυτίζομαι με τους καθημερινούς αγώνες οικογενειών που διεκδικούν ισότιμα δικαιώματα για τα παιδιά τους που αποτελούν άτομα με ειδικές ανάγκες και που με κόπο αναπτύσσουν περιφερειακές δεξιότητες και ικανότητες για να διαβιούν μια αξιοπρεπή ζωή.

Συμπορεύομαι με τον εν ενεργεία Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό και την παράταξη «Υπερήφανος Δήμος» την τελευταία τετραετία κι ανανεώσαμε την εκατέρωθεν σχέση εμπιστοσύνης μας και για τη νέα εκλογική μάχη, που θα αναδείξει τη νέα διοικούσα αρχή τον Οκτώβριο του 2023.

Επιλέγω να βρίσκομαι στο πλευρό του Δημάρχου καθώς αποτελεί για εμένα έναν εμπνευστή και μαζί έχουμε καταφέρει πολλά σε ότι αφορά την ψυχοκοινωνική μέριμνα και την προαγωγή ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Μου δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας καθώς η κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει έχει ρεαλιστικούς στόχους  αλλά κυρίως, έχει αποτέλεσμα.

Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του να με ορίσει Πρόεδρο της Αρωγής και να με τιμήσει με την εμπιστοσύνη του ως Αναπληρώτρια Πρόεδρο στο «Διέξοδο Ανατολικής Αττικής» που εδρεύει στο Δήμο μας.

Συστρατεύομαι με την παράταξη «Υπερήφανος Δήμος» γιατί έχει αποδείξει έμπρακτα ότι ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του τόπου μας και προσπαθεί εν γένει να τον αναδείξει  σε όλα τα επίπεδα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Ερευνά, εντοπίζει και εξαντλεί όλους τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους για να μπορέσει να υλοποιήσει έργα που βελτιώνουν τη καθημερινότητα των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Αρωγή, καταφέραμε να θέσουμε σε λειτουργία το Βαμβακάρειο. Μια προσπάθεια που απέδωσε μετά από πολλά έτη προσπαθειών και κόπων.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου απαγορευτικού στη πανδημία εντοπίσαμε εμπρόθεσμο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, το οποίο εξοικονομήσαμε για να θέσουμε σε λειτουργία το Βαμβακάρειο Σ.Υ.Δ. Συνέπεια αυτού είναι η εκκίνηση 24ωρης παροχής υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής επανένταξης σε Άτομα με Βαριά Νοητική Υστέρηση σε 18 άτομα και τις οικογένειές τους (πρόκειται για 2 Στέγες) το μεγαλύτερο αριθμό ωφελούμενων που αφορά Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Η λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης βραβεύτηκε από την ΚΕΔΕ το 2022.

Επιπλέον λειτουργήσαμε το απογευματινό τμήμα της Αρωγής με σκοπό την παροχή ανάλογων υπηρεσιών σε περισσότερα ωφελούμενα άτομα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η οικογένεια από τη φροντίδα τους κάποιες ώρες εντός της ημέρας.

Σαν αναπληρώτρια πρόεδρος στη Διέξοδο, πραγματοποιήσαμε ενημερωτικές ημερίδες  στην κοινότητα, ομάδες  συναισθηματικής ωριμότητας σε παιδιά,  δράσεις σε σχολεία, καθώς επίσης υλοποιήθηκε το μουσικό φεστιβάλ τον Ιούλιο του 2022.

Στόχος μου είναι να υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερα προγράμματα μέσω των κατάλληλων και αρμόδιων κατά περίπτωση κονδυλίων.

Το κυριότερο όλων είναι ότι δεν εφησυχαζόμαστε και ακούραστα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ανάδειξη της προοδευτικότερης κοινωνικής έκφανσης του τόπου μας.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: