KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Με απόλυτη επιτυχία έπεσε η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της ΔΗΚΕΑ

08/01/2019 19:34
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών και μεγάλων οι οποίοι διασκέδασαν, έπαιξαν, χόρεψαν και παρακολούθησαν την πετυχημένη  θεατρική παράσταση «Λάχανα και Χάχανα».

Τα φετινά Χριστούγεννα της ΔΗΚΕΑ ήταν πράγματι «Ονειρεμένα», με πρωταγωνιστές στις τα παιδιά κάθε ηλικίας, τα οποία διασκέδασαν με την ψυχή τους και απόλαυσαν θεατρικές παραστάσεις, φουσκωτά παιχνίδια, εργαστήρια κατασκευών, Face painting, χριστουγεννιάτικες συναυλίες από το Δημοτικό Ωδείο και τη Φιλαρμονική καθώς και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης.

Επίσης, φωτογραφήθηκαν με τον Άγιο Βασίλη, έστειλαν γράμμα με τις επιθυμίες τους στο ταχυδρομείο των Ξωτικών, διάβασαν παραμύθια και διασκέδασαν στον, ειδικά διαμορφωμένο, σταθμό των παιχνιδιών.

Παράλληλα, παιδιά και γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από φιλοζωικές οργανώσεις για τις υιοθεσίες  ζώων, να παρακολουθήσουν ένα εξαιρετικό show από εκπαιδευμένα σκυλιά και να συμμετέχουν σε διαγωνισμό κατοικιδίων με πλούσια δώρα και άφθονο γέλιο.

Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το κοινωνικό μήνυμα των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, με τη συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο σπιτάκι της Αλληλεγγύης που στήθηκε, για το σκοπό αυτό, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Παράλληλα, σε ένα από τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα Γεύματα Αγάπης που έχει διοργανώσει η ΔΗ.Κ.Ε.Α, προσφέρθηκαν περισσότερες από 550 μερίδες σπιτικού φαγητού και στήθηκαν ψυχαγωγικά events σε 5 ειδικά περίπτερα με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, με τη συμμετοχή του συλλόγου Κρητών Αχαρνών, του Συλλόγου Θεσσαλών και την εθελοντική παρουσία της «Νέας Γενιάς του Ολυμπιακού Χωριού».

Ενταγμένη στο κλίμα των ημερών ήταν και η 2η ενότητα του 3ου κύκλου των σεμιναριακών προγραμμάτων της ΔΗ.Κ.Ε.Α, με θέμα: «Χριστούγεννα – Παράδοση & Οικογένεια (με Παππού και Γιαγιά) Νέος Χρόνος – Νέοι Στόχοι», η οποία παρουσιάστηκε με μεγάλη συμμετοχή στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της αποκέντρωσης και της ιδιαίτερης σημασίας που δίνεται στις γειτονιές των Αχαρνών, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές του Δήμου, όπως: πλατεία Δημαρχείου (αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Αχαρνών), πλατεία Αγίου Νικολάου (κτίριο Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών), πλατεία Κόκκινου Μύλου, πλατεία Καράβου, πλατεία Αγίας Παρασκευής, Ολυμπιακό Χωριό (πλατεία Ι. Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου) και πλατεία Θρακομακεδόνων (Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων).

Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α Μαρία Ναυροζίδου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Στις φετινές εκδηλώσεις επιλέξαμε δράσεις που είχαν ως βασικό αποδέκτη τα παιδιά. Στόχος μας ήταν να μεταφέρουμε στις ψυχές τους τον παλμό των εορτών και να τους μεταγγίσουμε μηνύματα αγάπης, ελπίδας, πίστης και αισιοδοξίας. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν να τους προσφέρουμε πραγματικά «Ονειρεμένα Χριστούγεννα». Το κάναμε από καρδιάς και ευχόμαστε να βάλαμε το δικό μας λιθαράκι για να γίνουν αυτές οι μέρες ευχάριστες τόσο για τα παιδιά μας, όσο και για τους συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο».

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: