KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Με κατάνυξη και ποντιακή παράδοση οι Αχαρνές τίμησαν την Κοίμηση της Θεοτόκου με το Ιουλιανό ημερολόγιο

29/08/2025 20:27
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ASDA arthroASDA arthro

Την Κοίμηση της Θεοτόκου, τη μεγάλη και συγκινητική εορτή της Ορθοδοξίας μας τίμησαν με κατάνυξη και ευλάβεια οι Αχαρνές τηρώντας πιστά την παράδοση του Ιουλιανού ημερολογίου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά. Εκατοντάδες πιστών αλλά και προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής έσπευσαν να προσκυνήσουν τη Σεπτή Εικόνα της Παναγίας, να προσευχηθούν και να ζητήσουν την ευλογία της. Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού χτύπησε για ακόμα μια χρονιά δυνατά, συμμετέχοντας δυναμικά τόσο στις θρησκευτικές εκδηλώσεις όσο και στο πολιτιστικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε με τη στήριξη του Δήμου Αχαρνών.

LOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIA

«Οι Αχαρνές τίμησαν την Κοίμηση της Θεοτόκου μια μεγάλη γιορτή για τη Χριστιανοσύνη που αγγίζει την ψυχή μας και ζεσταίνει την καρδιά κάθε πιστού, μια σπουδαία στιγμή για την πόλη μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός. «Εύχομαι ολόψυχα η Μεγαλόχαρη να χαρίζει υγεία και δύναμη σε κάθε σπιτικό, να μας προστατεύει να φωτίζει πάντα το δρόμο μας στη ζωή με αγάπη. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους, χρόνια πολλά στις Αχαρνές!».

GIACHALI MARIA
ALMA FRONTISTIRIA
GRAMMATAKIA KENTRO MELETIS
HLEKTROFOTISTIKH

Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία αλλά και τον Μεθεόρτιο Εσπερινό που τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα παρακολούθησαν ο πρώην Υπουργός Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, βουλευτές, μέλη της δημοτικής Αρχής καθώς και ανώτατα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ακολούθησε η πομπή για τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας  με εκατοντάδες πιστούς να πλημμυρίζουν με ένα κερί στο χέρι, τους δρόμους και τα στενά της πόλης υπό τους ήχους των θρησκευτικών ψαλμωδιών.

Η γιορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου στις Αχαρνές δεν αποτελεί μονάχα ένα θρησκευτικό γεγονός αλλά και μια μεγάλη γιορτή με πλούσιο άρωμα ποντιακής παράδοσης. Η ενορία της Παναγίας Σουμελά σε συνεργασία με τους  πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αχαρνών και Αθλητισμού και τον Αντιδήμαρχο Γεώργιο Μαντέλα παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, στο πλαίσιο του πολυήμερου πανηγυριού που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Αχαρνές. Το χορευτικό τμήμα της Ευξείνου Λέσχη Αχαρνών & Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης» με τη Σέρρα, τον εμβληματικό και περήφανο χορό των Ποντίων το ταλέντο και το ταμπεραμέντο των μελών του, συγκίνησε και ξεσήκωσε το κοινό κλείνοντας με τον πιο όμορφο τρόπο τη μεγάλη γιορτή της Πίστης μας.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
ARIS BANNERARIS BANNER
Κοινοποιήστε την ανάρτηση:
Άννα Χοχλάκη
Συντάκτης
Άννα Χοχλάκη

Η Άννα Χοχλάκη έχει 30 χρόνια εμπειρία στη Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, γραφεία Τύπου και εφημερίδες σε κεντρικά μέσα και ειδικεύεται σε θέματα Tοπικής Aυτοδιοίκησης.