KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Με το δεξί μπήκε η νέα χρονιά για τον Δήμο Αχαρνών – Τα έργα που ξεκινούν άμεσα

16/01/2025 12:50
Ανανεώθηκε 16/01/2025 13:33
2 '
Spyros Vrettos
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η νέα χρονιά για τον Δήμο Αχαρνών καθώς ήδη οι πρώτες μέρες του έτους έχουν φέρει εξελίξεις σε έργα που αναμένεται να αλλάξουν την καθημερινότητα των δημοτών.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του έτους υπογράφηκε η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου. Όπως μαθαίνουμε, οι απαραίτητες προεργασίες στο εσωτερικού του ναού έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ δεν αργεί η ώρα που θα στηθούν και οι πρώτες σκαλωσιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ναού των Αχαρνών δεν ήταν απλή υπόθεση, καθώς συνάντησε εμπόδια και καθυστερήσεις που δεν είχαν να κάνουν με τη θέληση του Δήμου να επισκευαστεί ο ναός και να αποδοθεί στους ενορίτες του.

Αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας

Μία ακόμη εξέλιξη με ιδιαίτερη σημασία είναι η έγκριση εκμίσθωσης του ακινήτου στην Αμυγδαλέζα, το οποίο χρησιμοποιούσε ο Ανθοκομικός Συνεταιρισμός για δεκαετίες χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Με αυτή την κίνηση, ο Δήμος αποδεικνύει ότι θέτει τέλος στις χρόνιες εκκρεμότητες, αξιοποιώντας την περιουσία του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ορθολογική διαχείριση της δημοτικής περιουσίας δεν είναι μόνο θέμα οικονομικής πολιτικής, αλλά και δείγμα διοικητικής ευθυγράμμισης με τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Το πιο εντυπωσιακό ίσως επίτευγμα των πρώτων ημερών του 2025 είναι η έγκριση κατασκευής του αγωγού ομβρίων υδάτων Σ1, Δ1 στο κεντρικό Μενίδι από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Μαζί με τα υπόλοιπα αντιπλημμυρικά έργα, όπως τον αγωγό στην οδό Κολοκοτρώνη και τη διευθέτηση της Εσχατιάς και της Καναπίτσας, ο Δήμος προχωρά αποφασιστικά στη θωράκιση της πόλης απέναντι στις φυσικές καταστροφές. Η ολοκλήρωση αυτών των έργων θα προσφέρει μια ανακούφιση που οι κάτοικοι περιμένουν εδώ και χρόνια.

Μητροπολιτικό Πάρκο της Λαθέας

Ένα ακόμη έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, αυτή την περίοδο, είναι η κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου της Λαθέας. Οι πρώτες παρεμβάσεις είναι, ήδη, ορατές και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης εντός του χώρου.

Οι πρώτες αυτές κινήσεις , στην αυγή του νέου έτους, απαντούν σε όσους έκαναν λόγο, το προηγούμενο διάστημα, για στάση έργων και δράσεων, παραβλέποντας ωστόσο ότι τα περισσότερα εκ των έργων που γίνονται είναι ενταγμένα σε χρηματοδοτικά εργαλεία όπως: Φιλόδημος, Πράσινο Ταμείο, Ταμείο Ανάκαμψης, Αντώνης Τρίτσης που απαιτούν κυρίως χρόνο και διαδικασίες μέχρι να ξεκινήσουν. Επιβεβαιώνουν, όμως, τους πιο υπομονετικούς και όσους παρακολουθούν τα δημοτικά πράγματα και κατά συνέπεια τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής καθόλη τη διάρκεια της θητείας της.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: