KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Meteoacharnes: Η Άνοιξη μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ, να την προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

24/03/2022 10:01
2 '
καιρός
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ASDA arthroASDA arthro

Και τυπικά από σήμερα, μπαίνουμε και στην Άνοιξη. Καθυστερημένα, λόγω της τελευταίας διαταραχής με τις χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες, μπορούμε να πούμε ότι μέρα με τη μέρα θα αντιλαμβανόμαστε την αλλαγή των καιρικών συνθηκών. Μάλιστα από την 1η Απριλίου, έστω και παροδικά, θα έχουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. Από σήμερα κοπάζουν οι Βορειοανατολικοί άνεμοι που από τις 18 του μήνα έπνεαν ενισχυμένοι με ένταση 7 και 8 μποφόρ.

LOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIA

Όσο για τις βροχοπτώσεις, δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο, τουλάχιστον μέχρι τις 8 Απριλίου. Στα υπόψιν, έρχεται και σκόνη από την Αφρική, όμως από αυτή που βρίσκεται ήδη στην Ευρώπη και στις Βαλκανικές χώρες. 

GIACHALI MARIA
ALMA FRONTISTIRIA
GRAMMATAKIA KENTRO MELETIS
HLEKTROFOTISTIKH

Αύριο Παρασκευή, όπως ήδη έχουμε αναφέρει στις προγνώσεις μας, η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει ακόμα και να ξεπεράσει τοπικά τους 20 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε μικρή πτώση και από την Τρίτη, σημαντική άνοδο παροδικά. Ακολουθεί μια εξίσου σημαντική πτώση, με μέγιστες θερμοκρασίες κάπου στους 20 βαθμούς.

Ανεβασμένες και πάλι σε σχέση με χθες ήταν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες. Στον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών, η ελαχίστη θερμοκρασία σήμερα τα ξημερώματα, ήταν 8,1 βαθμοί (5,9 βαθμοί χθες). Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στους γειτονικούς σταθμούς, ήταν στη Φυλή 5,7 °C, στους Θρακομακεδόνες 4,7 °C, στο Τατόι 6,4 °C, στη Βαρυμπόμπη 6,8 °C, στα Άνω Λιόσια στους 7,2 °C, στον ΣΚΑ 5,9 °C, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 6,2 °C και στο Ίλιον 7,4 °C. Στην Πάρνηθα η ελαχίστη θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν -2,5 βαθμοί, στις 00:10.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 7 με 21 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 9 με 22 βαθμούς. Στη Φυλή 7 με 16 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς Νοτιοδυτικοί και αργότερα Νοτιοδυτικοί με μικρή ενίσχυση. Μεγίστη ριπή ανέμου σήμερα 53,1 km/hr στις 04:25 (7 Bf).

Επιμέλεια Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr             

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
ARIS BANNERARIS BANNER
Κοινοποιήστε την ανάρτηση:
Άννα Χοχλάκη
Συντάκτης
Άννα Χοχλάκη

Η Άννα Χοχλάκη έχει 30 χρόνια εμπειρία στη Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, γραφεία Τύπου και εφημερίδες σε κεντρικά μέσα και ειδικεύεται σε θέματα Tοπικής Aυτοδιοίκησης.