KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Meteoacharnes: Προ των πυλών οι επικίνδυνες ατμοσφαιρικές διαταραχές. Απογευματινές ώρες ο “κόκκινος” συναγερμός. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

01/04/2026 10:31
3 '
Meteoacharnes: Προ των πυλών οι επικίνδυνες ατμοσφαιρικές διαταραχές. Απογευματινές ώρες ο "κόκκινος" συναγερμός. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER
Ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, είναι ιδιαίτερα έντονος  για Θεσσαλία, Σποράδες, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανόμενης της Αττικής, της Ανατολικής και Νότιας Πελοποννήσου. Αχαρνές και πέριξ, ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων, φαίνεται ότι θα είναι μετά τις 17:00 Και λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τα φαινόμενα θα έχουν…

Έχει ήδη μπει στη χώρα μας από τα δυτικά το οργανωμένο Βαρομετρικό χαμηλό, προερχόμενο από την Τυρρηνική Θάλασσα και ήδη είχαμε έντονες βροχοπτώσεις τοπικά. Ολόκληρη η Επικράτεια, στη δορυφορική απεικόνιση, έχει κυριολεκτικά χαθεί. Ώρα με την ώρα, αναμένεται η έναρξη των πιο έντονων βροχοπτώσεων και στην Αττική, που μέχρι τις 09:00 το πρωί, ήταν τοπικά και ασθενείς. Όμως απογευματινές ώρες σήμερα, αναμένεται το άλλο Βαρομετρικό χαμηλό, που θα μας έρθει από τις ακτές της Λιβύης. Και αυτή είναι που αναμένεται να προκαλέσει τα ιδιαίτερα επικίνδυνα φαινόμενα.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Και τα φαινόμενα αυτά, θα περιλαμβάνουν βροχέςκαταιγίδες χαλαζοπτώσεις αλλά και χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα στους ορεινούς όγκους κυρίως της Κεντρικής Ελλάδας. Στα επικίνδυνα φαινόμενα, περιλαμβάνονται και οι θυελλώδεις Νοτιάδες.

Ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, είναι ιδιαίτερα έντονος  για Θεσσαλία, Σποράδες, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανόμενης της Αττικής (κυρίως στα Μεσόγεια), της Ανατολικής και Νότιας Πελοποννήσου. Αχαρνές και πέριξ, ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων, φαίνεται ότι θα είναι μετά τις 17:00 Και λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τα φαινόμενα θα έχουν εξασθενήσειΒροχοπτώσεις αναμένονται και τις επόμενες δύο τουλάχιστον ημέρες, όμως θα είναι κατά κύριο λόγο ασθενείς.

Με την είσοδο των ψυχρών αερίων μαζών, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα μέχρι και την Κυριακή. Από τη Δευτέρα θα αρχίσει η σταδιακή άνοδος με τη μέγιστη θερμοκρασία κοντά στους 20 βαθμούς. Από την Τετάρτη, αναμένεται νέα μικρή υποχώρηση. Πάντως σε γενικές γραμμές, από τις 6 Απριλίου και μετά, σύμφωνα με τα τελευταία μακροπρόθεσμα στοιχεία, η θερμοκρασία θα είναι σύμφωνη με τη μέση θερμοκρασία του μήνα.

Σήμερα και αύριο, οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι. Σήμερα θα είναι Νοτιοανατολικοί ενώ από αύριο θα στραφούν σε Νοτιοδυτικούς, Από το Σάββατο, στρέφονται σε Βόρειους.

Από αύριο, με τη στροφή των ανέμων σε Νοτιοδυτικούς, επανέρχεται στην ατμόσφαιρά μας η σκόνη από την Αφρική. Από την Παρασκευή όμως, θα μετακινηθεί ανατολικά.

Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα

Πεσμένοι σε σχέση με χθες, ήταν σήμερα το πρωί οι ρύποι, σύμφωνα με τη μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης τουΜετεωρολογικού σταθμού Αχαρνών. Μικρή άνοδο είχαμε από τις 18:00 χθες το απόγευμα, μέχρι τις 22:00, οπότε άρχισε η πτώση. Στις 07:00 σήμερα το πρωί, τα μικροσωματίδια PM 2.5 ήταν 5,7 (16,7 χθες) μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και η AQI (Air Quality Index=Δείκτης Ποιότητας Αέρα) ήταν 5,8 (12,8 χθες).

Η θερμοκρασία στις Αχαρνές την Πέμπτη. θα κυμανθεί από 11 με 15 βαθμούς. Στο Ίλιον 13 με 15 βαθμούς. Στη Φυλή 12 με 15 βαθμούς.

Οι άνεμοι, θα πνέουν ενισχυμένοι Νοτιοδυτικοί.

Φωτό: Οι μετρήσεις του Μετεωρολογικού σταθμού Αχαρνών των ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Φωτό1: Η δορυφορική εικόνα της χώρας μας, στις 08:00.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

https://www.meteoacharnes.gr

https://www.meteoacharnes.ελ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: