KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Meteoacharnes: Στους 10 βαθμούς η πτώση της θερμοκρασίας από Δευτέρα. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

29/09/2022 08:32
2 '
Meteoacharnes: Στους 10 βαθμούς η πτώση της θερμοκρασίας από Δευτέρα. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Μέχρι την Κυριακή θα έχουμε ανεβασμένες θερμοκρασίες, που θα φθάσουν και τοπικά θα ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς. Από το απόγευμα της Κυριακής όμως θα αρχίσουμε να αισθανόμαστε ότι κάτι αλλάζει στον καιρό.

Ανεβασμένες για την εποχή θα είναι οι θερμοκρασίες μέχρι την Κυριακή, αλλά η Δευτέρα θα ξημερώσει με Βοριάδες, που θα φέρουν πτώση της θερμοκρασίας. Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, μέχρι και την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα έχει σημειώσει πτώση της τάξης των δέκα περίπου βαθμών.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Και έτσι θα συνεχίσουμε, τουλάχιστον μέχρι τις 12 Οκτωβρίου. Και όλο αυτό το διάστημα, ελάχιστες έως μηδαμινές είναι οι πιθανότητες για βροχόπτωση. Δυτική, κεντρική και Βόρειο Ελλάδα όμως, αναμένονται βροχοπτώσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία από την Τετάρτη, δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 23 με 24 βαθμούς τοπικά.

Όπως ήδη έχουμε σημειώσει, μέχρι την Κυριακή θα έχουμε ανεβασμένες θερμοκρασίες, που θα φθάσουν και τοπικά θα ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς. Κορύφωση της θερμοκρασίας θα έχουμε το Σάββατο. Από το απόγευμα της Κυριακής όμως θα αρχίσουμε να αισθανόμαστε ότι κάτι αλλάζει στον καιρό. Οι άνεμοι σταδιακά θα γυρίσουν από Νοτιοδυτικούς σε Δυτικούς και από τη Δευτέρα σε Βόρειους. Από τη Δευτέρα θα είναι ενισχυμένοι και αναμένεται εξασθένησή τους από την Τετάρτη.

Σήμερα η θερμοκρασία  αναμένεται να κυμανθεί στα χθεσινά επίπεδα με ανοδική τάση, όπως και αύριο. Χθες στον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών η μεγίστη θερμοκρασία, ξεπέρασε οριακά τους 30 βαθμούς με 30,1. Στον ΣΚΑ, έφθασε στους 30,2, στο Τατόι στους 28,4, στο Ίλιον στους 28,9 και στη Φυλή στους 27,9 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πάρνηθα στα 1230 μέτρα, από τους 16,4 βαθμούς, χθες η μέγιστη θερμοκρασία σκαρφάλωσε στους 21,6 βαθμούς.

Από σήμερα  σταδιακά ενισχύεται η σκόνη από την Αφρική στην ατμόσφαιρα, και μέρα με τη μέρα θα ανεβαίνει η περιεκτικότητά της. Πάντως σύμφωνα με τις μετρήσεις της ποιότητας του αέρα του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών, οι ρύποι στην ατμόσφαιρα στις 07:00, ήταν περιορισμένοι.

Η θερμοκρασία στις Αχαρνές την Παρασκευή, κυμανθεί από 18 με 31 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 20 με 30 βαθμούς. Στη Φυλή 17 με 29 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς Νοτιοδυτικοί, με μικρή ενίσχυση μεσημβρινές ώρες.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

https://www.meteoacharnes.gr

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: