KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Φυσάει κι ανεβαίνει

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Νάντια Γιαννακοπούλου, υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δυτικού Τομέα Αθήνας: «Η νέα γενιά έχει ανάγκη από ελπίδα, προοπτική, μια καλύτερη ζωή»

11/05/2023 07:44
3 '
Νάντια Γιαννακοπούλου, υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δυτικού Τομέα Αθήνας: «Η νέα γενιά έχει ανάγκη από ελπίδα, προοπτική, μια καλύτερη ζωή»
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Καλεσμένη του Γιώργου Πιέρρου στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» στο Action24, η υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών Νάντια Γιαννακοπούλου, μίλησε για όλους και για όλα με φόντο τις εξελίξεις στο προεκλογικό σκηνικό.   

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

  • Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει καθημερινά πόσο αμετανόητη είναι, επαναλαμβάνοντας την σπέκουλα ότι την χώρα την χρεοκόπησε ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν η αλήθεια είναι ότι η διακυβέρνηση Καραμανλή ήταν αυτή που διπλασίασε το δημόσιο έλλειμμα.
  • Βλέπουμε τα δύο κόμματα του μικρού δικομματισμού, να μας παρουσιάζουν τα δήθεν κοστολογημένα τους προγράμματα, με αποτέλεσμα τα νούμερα των μεν να διαψεύδονται και των δε να μην ξέρει κανείς ποιος τα έχει υπολογίσει. Το ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια των τομών που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου, έχει ιδρύσει το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο το οποίο δύναται να παρέχει μια αντικειμενική κοστολόγηση των προγραμματικών εξαγγελιών όλων των κομμάτων, ώστε να αποφύγουμε αυτόν τον πλειστηριασμό εξαγγελιών.  
  • Το ΠΑΣΟΚ προτείνει ξεκάθαρες λύσεις προς όφελος των πολιτών. Προτείνουμε ένα νέο ΕΚΑΣ, που θα ανακουφίσει 350 χιλιάδες συνταξιούχους.  Το ΕΚΑΣ ένα έργο του ΠΑΣΟΚ που εφάρμοσε την κατάργηση του ο ΣΥΡΙΖΑ και που η ΝΔ είχε δεσμευθεί προεκλογικα να επαναφέρει, αλλά το “ξέχασε”. Όπως “ξέχασε” την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και της προσωπικής διαφοράς, ή το επιτελικό κράτος που εκκωφαντικά κατέρρευσε στα Τέμπη.
  • Επί τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, είδαμε ποιες είναι οι υποτιθέμενες και ανύπαρκτες τομές που εφάρμοσε, ενώ η μόνη πολιτική που εφάρμοσε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ήταν η χορήγηση επιδομάτων. Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύοντας την υπεύθυνη στάση του, υπερψήφιζε οποιοδήποτε μέτρο, θα μπορούσε να προσφέρει  έστω και την παραμικρή ανακούφιση στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, ακόμα και αν θεωρούσαμε ότι είναι ημίμετρο και αλυσιτελές.     
  • Το πρόβλημα της νέας γενιάς δεν είναι το επίδομα των 150 ευρώ που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης. Η νέα γενιά έχει ανάγκη από ελπίδα, προοπτική, σοβαρούς μισθούς, μια καλύτερη ζωή. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει την παροχή φθηνών ενοικίων σε νέα ζευγάρια  από μια δεξαμενή 150 χιλιάδων σπιτιών αντί του χαμηλότοκου δανεισμού σε 10 χιλιάδες νέους, για την αγορά σπιτιού, όταν οι τιμές των σπιτιών στην αγορά ακινήτων έχουν πραγματικά εκτοξευθεί.
  • Είναι προσβλητικό για ένα κόμμα με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ να το κατηγορούν ότι ετεροκαθορίζεται από την ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με το σε ποιο κόμμα ασκεί κριτική. Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται αταλάντευτα σύμφωνα με τις αρχές και τις προτάσεις του.  
  • Ο κ. Μητσοτάκης, βλέποντας ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή και την αταλάντευτη στάση του ΠΑΣΟΚ για ισχυρό διψήφιο ποσοστό, προγραμματικές συγκλίσεις και συμφωνία στα πρόσωπα, έκανε μια εντυπωσιακή “κωλοτούμπα” από εκεί που μιλούσε για ενδεχόμενη συνεργασία.
  • Προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουμε ότι μας χωρίζουν τεράστια ζητήματα όπως ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα γεωπολιτικά θέματα της χώρας, την εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας. Παράλληλα δεν δεχόμαστε αντιδεξιά μαθήματα από τον κ. Τσίπρα και την παράταξη που έχει υιοθετήσει ουκ ολίγα ορφανά της Καραμανλικής συνιστώσας που οδήγησαν την χώρα στη χρεοκοπία.
  • Προφανώς η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μια στόχευση και αυτή είναι πως θα χτυπήσουν ανελέητα το ΠΑΣΟΚ, για να αλιεύσουν ψηφοφόρους όπως είχαν κάνει στο παρελθόν. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει αυτή τη φορά.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: