HOT STORY
Νίκος Ζενέτος: «Όχι στη χάραξη προσωπικών στρατηγικών στην Αυτοδιοίκηση» ζητά από το ΠΑΣΟΚ το ιστορικό αυτοδιοικητικό στελέχος
20/02/2024 17:38
Ανανεώθηκε 21/02/2024 11:06
2 '
Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου και η κατάκτηση από στελέχη σημαντικών Δήμων και Περιφερειών της χώρας αποτέλεσαν για το ΠΑΣΟΚ μια νίκη με υψηλό συμβολισμό στην προσπάθειά του να αποκτήσει εκ νέου ηγετικό ρόλο στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα, η βαρύτητα που φάνηκε να δίνει ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, δημιούργησε μια αισιοδοξία για τη συνέχεια, αφού οι εκλογές στην ΚΕΔΕ ήταν μπροστά και όλοι ανέμεναν μια δυναμική εμφάνιση, τουλάχιστον, στις αρχαιρεσίες των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας και ιδιαίτερα της ΠΕΔ Αττικής.
Ελπίδες που αποδείχθηκαν μάλλον «φρούδες», αφού όπως διαπίστωσαν έμπειρα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, κατά τις πρόσφατες διαδικασίες, το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε την απαιτούμενη σημασία για την εκλογή των εκπροσώπων του στα όργανα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με πληροφορίες το Αυτοδιοικητικό Κίνημα θα μπορούσε τουλάχιστον να κερδίσει μια επιπλέον έδρα δημάρχου στην ΠΕΔΑ, αν υπήρχε άλλη μια υποψηφιότητα Δημάρχου!
Η δυσαρέσκεια μεταξύ των Αυτοδιοικητικών – που στηρίζουν σταθερά και με συνέπεια το κόμμα όλα τα χρόνια – για τη βαρύτητα που δεν δόθηκε σε συλλογικό επίπεδο, ήταν έντονη. Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου και εκ των ιστορικών στελεχών της Αυτοδιοίκησης, ο οποίος μιλώντας σε συναδέλφους του στα «πηγαδάκια» του Σεράφειου Ιδρύματος, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δε δίνει τη σημασία που θα έπρεπε στον τομέα της Αυτοδιοίκησης, γεγονός που αφήνει περιθώρια για τη χάραξη προσωπικών στρατηγικών και πολιτικών και όχι για το καλό της παράταξης.
«Στις προηγούμενες εκλογές πήραμε την υπόθεση στα χέρια μας με το Δήμαρχο νέας Σμύρνης Σταύρο Τζουλάκη και τον σημερινό δήμαρχο Βύρωνα Αλέξη Σωτηρόπουλο και εκλέξαμε ικανό αριθμό εκπροσώπων, στο Δ.Σ. της ΠΕΔΑ» σε σχέση με τις ελάχιστες δυνάμεις που διέθετε το ΠΑΣΟΚ τότε, ακούστηκε να λέει. Πηγές προσκείμενες στον πρώην δήμαρχο τονίζουν, εξάλλου, ότι προτίθεται να γνωστοποιήσει τις διαπιστώσεις του και κατά τη συνάντηση που θα έχει ο Τομέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές της ΚΕΔΕ, όπου θα τονίσει ότι δεν πρέπει να χάνονται ιστορικές ευκαιρίες για να ξαναπεράσουν τα συλλογικά όργανα στα χέρια των έμπειρων Αυτοδιοικητικών.