ΑΧΑΡΝΕΣ
Πάρνηθα: Αίσιο τέλος για δύο άνδρες που χάθηκαν στην περιοχή του Σπηλαίου Πανός
06/09/2026 23:12
1 '
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο ανδρών στην Πάρνηθα, οι οποίοι έχασαν τον προσανατολισμό τους κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στην περιοχή του Σπηλαίου Πανός και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να επιστρέψουν με ασφάλεια.
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου, όταν οι δύο πεζοπόροι διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τη σωστή διαδρομή στο μονοπάτι όπου κινούνταν.
Περίπου στις 15:00 επικοινώνησαν με τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 και ενημέρωσαν για τη θέση και την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν. Μέσω του συστήματος γεωεντοπισμού κατέστη δυνατό να προσδιοριστεί το ακριβές σημείο τους στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, διευκολύνοντας σημαντικά την επιχείρηση προσέγγισης.
Για τον εντοπισμό τους κινητοποιήθηκε ο 10ος Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών, με δύο πυροσβέστες και ένα όχημα.
Οι πυροσβέστες προσέγγισαν τους δύο άνδρες και στη συνέχεια τους οδήγησαν με ασφάλεια σε σημείο από το οποίο μπορούσαν να αποχωρήσουν χωρίς κίνδυνο.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός, βάζοντας τέλος στην περιπέτεια των δύο πεζοπόρων.














