KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πρωτιά... ζέστης

HOT STORY

Πετρούπολη – Επίσκεψη Γιώργου Πατούλη: «Η περιοχή έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης με εμβληματικά έργα»

17/05/2023 09:48
Ανανεώθηκε 17/05/2023 15:25
5 '
Πετρούπολη - Επίσκεψη του Γιώργου Πατούλη: «Η περιοχή έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης με εμβληματικά έργα»
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Την Πετρούπολη επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλη την Αττική, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, αλλά και να συζητήσει με πολίτες για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Κατά την περιοδεία του στην Πετρούπολη ο κ. Πατούλης μετέβη στο έργο ανάπλασης του παλαιού Καμινιού της πόλης, ένα έργο που είχε σταματήσει λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, αλλά επανεκκινήθηκε και προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, κατόπιν σχετικών στοχευμένων ενεργειών της Περιφέρειας, επισκέφθηκε τον Πρότυπο βρεφονηπιακό σταθμό της πόλης ο οποίος εγκαινιάστηκε πρόσφατα αλλά και το Άλσος Αγ. Δημητρίου όπου σύντομα ξεκινούν σημαντικά έργα ανάπλασης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Πετρούπολης Σ. Βλάχο, παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, με τον οποίο και συζήτησε για τα έργα που υλοποιούνται αλλά και αυτά που σχεδιάζονται στην πόλη.

«Το παλιό Καμίνι της πόλης σύντομα θα γίνει εμβληματικό πολιτιστικό τοπόσημο της πόλης- Μέσα Σεπτεμβρίου παραδίδεται το έργο»

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Περιφερειάρχη ήταν τα υπό εξέλιξη έργα ανάπλασης και αναβάθμισης του παλαιού Καμινιού Πετρούπολης αλλά και του περιβάλλοντα χώρου, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Επισημαίνεται πως ο χώρος έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, ως νεότερο μνημείο. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με ίδιους πόρους, ύψους 2.5 εκ. ευρώ, μέσω σχετικής προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας. Ειδικότερα όπως ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, γίνονται εργασίες στατικής ενίσχυσης της καμινάδας, φωτισμού και ανάπλασης του μνημείου αλλά και του περιβάλλοντος χώρου.   

Πετρούπολη - Επίσκεψη του Γιώργου Πατούλη: «Η περιοχή έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης με εμβληματικά έργα»

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το 13ο Βιοκλιματικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Πετρούπολης, ο οποίος υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 1.9 εκ. ευρώ και εγκαινιάστηκε πριν από λίγους μήνες. Πρόκειται για ένα πρότυπο, σύγχρονο παιδικό σταθμό, ο οποίος φιλοξενεί με ασφάλεια πάνω από 50 παιδιά σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους 950 τ.μ. και είναι εφοδιασμένος με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Πετρούπολη - Επίσκεψη του Γιώργου Πατούλη: «Η περιοχή έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης με εμβληματικά έργα»

Επισημαίνεται πως αναγνωρίζοντας τις ανάγκες για σχολικές υποδομές στην Πετρούπολη, πρόσφατα υπεγράφη και η απόφαση  χρηματοδότησης για την ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης. Πρόκειται για ένα έργο  με προϋπολογισμό 1.120.000 ευρώ και δικαιούχο την Κτιριακές Υποδομές ΚΤΥΠ ΑΕ, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν της υπογραφής ένταξης της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Ακολούθως ο κ. Πατούλης μετέβη στο Άλσος Αγ. Δημητρίου όπου σε περίπου δύο μήνες θα ξεκινήσουν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ύψους περίπου 1.6 εκ. ευρώ, σημαντικά έργα ανάπλασης και αναβάθμισης τα οποία θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων και την κατασκευή 2 σύγχρονων παιδικών χαρών.

Πετρούπολη - Επίσκεψη του Γιώργου Πατούλη: «Η περιοχή έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης με εμβληματικά έργα»

Στο Δημαρχείο Πετρούπολης

Τα υπό εξέλιξη έργα που υλοποιούνται στην πόλη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Στέφανο Βλάχο στο Δημαρχείο Πετρούπολης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Πατούλης επεσήμανε πως η Περιφέρεια με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων έχει χρηματοδοτήσει στο δήμο έργα και δράσεις που ξεπερνούν τα 18 εκατ. ευρώ.

Πετρούπολη - Επίσκεψη του Γιώργου Πατούλη: «Η περιοχή έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης με εμβληματικά έργα»

Ειδικότερα αναφέρθηκε τόσο σε σημαντικά αντιπλημμυρικά και αποχετευτικά έργα που υλοποιούνται, με έμφαση στα έργα διευθέτησης όμβριων, όσο και σε αθλητικούς χώρους σχολικές υποδομές και χώρους πρασίνου που πραγματοποιούνται αναπλάσεις με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με το δήμαρχο κ. Βλάχο και στη δυνατότητα να μπορούν να ξεπεραστούν προβλήματα και γραφειοκρατικά προσχώματαμε τη συμβολή των στελεχών της Περιφέρειας και του Δήμου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο Πάρκο Τρίτση το οποίο, όπως ανέφερε, έχει αλλάξει ριζικά όψη και θα γίνει σύντομα «το εμβληματικότερο Πάρκο της Αττικής».

«Η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της εργάζονται καθημερινά προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και να υλοποιηθούν έργα και υποδομές που θα ενισχύσουν την ασφάλεια των πολιτών. Με το κ. Βλάχο και με τα στελέχη του δήμου έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε και να δρομολογήσουμε έργα που δεν είχαν υλοποιηθεί εδώ και 30 χρόνια, ενώ έχουμε δρομολογήσει και πολλές δράσεις με στόχο την πρόληψη υγείας και την ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας. Ο Δήμος Πετρούπολης έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης και αυτό χρειάζεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Είμαστε κοντά στη δημοτική αρχή και στους πολίτες για να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.   

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πετρούπολης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την «πολύτιμη βοήθεια και τη στήριξη του» στην προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος για να δρομολογηθούν μια σειρά από έργα και υποδομές ζωτικής σημασίας. «Με τη συμβολή του Γ. Πατούλη, των Αντιπεριφερειαρχών και των υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας έχουν υλοποιηθεί σημαντικά εμβληματικά έργα, ενώ δρομολογούνται με τις κατάλληλες διεργασίες και τις μελέτες που εντάσσονται και νέες υποδομές στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Αττικής. Ευχαριστώ το Γ. Πατούλη και τους συνεργάτες του για την αμέριστη στήριξη προκειμένου να αλλάξει χαρακτήρα η πόλη μας» σημείωσε ο κ. Βλάχος.  

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην Πετρούπολη, ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες και αυτοδιοικητικά στελέχη για τα σημαντικά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στην πόλη, σε κεντρικό καφέ της πόλης. 

Πετρούπολη - Επίσκεψη του Γιώργου Πατούλη: «Η περιοχή έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης με εμβληματικά έργα»
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: