KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Άνω Λιόσια: 3+1 μέρες παράδοσης και θεάματος μέσα από φωτογραφίες

25/05/2026 18:30
2 '
Πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Άνω Λιόσια: 3+1 μέρες παράδοσης και θεάματος μέσα από φωτογραφίες
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Τρεις συν 1 ημέρες γεμάτες με παράδοση, πολιτισμό και θέαμα γέμισε η κεντρική πλατεία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Άνω Λιόσια, με την αφορμή τον εορτασμό των πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.

Η πρώτη μέρα περιλάμβανε τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών Συλλόγων Τσουκλιδίου, Θεσσαλών Φυλής “Ο Ρήγας Φεραίος”, Ζωφριάς και Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», υπό τη συνοδεία του Κώστα Μήτση και της ορχήστρας του. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, η αγαπημένη τραγουδίστρια της νεολαίας Ζόζεφιν ξεσήκωσε τα νέα παιδιά με το κέφι και το μπρίο της.

Τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, την τιμητική τους είχαν οι Αρβανίτες από το σύνολο της περιοχής. Το Τμήμα Παραδοσιακών χορών του Δήμου και τα χορευτικά συγκροτήματα των Αρβανίτικων Συλλόγων ΦΥΛΑΣΙΑ και ΓΡΙΖΑ χειροκροτήθηκαν θερμά, ενώ την αίσθηση του παλαιού πανηγυριού ολοκλήρωσε η συναυλία με τον Γιάννη Καψάλη, που ξεσήκωσε τον κόσμο μετατρέποντας την πλατεία σε μια μεγάλη πίστα.

Στις εκδηλώσεις της τρίτης μέρας σειρά πήραν το χορευτικό του Συλλόγου Χορέψετε – Χορέψετε , καθώς και των Συλλόγων Επτανησίων, Ηπειρωτών Ζεφυρίου, Μακεδόνων – Θρακών και Κρητών Άνω Λιοσίων. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την τραγουδίστρια Τζένη Κατσίγιαννη, η οποία απογείωσε το κέφι με γνωστά λαϊκά και δημοτικά τραγούδια.

Η αυλαία των εκδηλώσεων έπεσε την τέταρτη μέρα, με τους Συλλόγους Κρητών Ζεφυρίου, Βορειοηπειρωτών Φυλής, Αρκάδων, ΑΙΓΕΑΣ, «Χοροδρώμενο» και Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων. Τη βραδιά έκλεισαν ο Κώστας Μήτσης και η Αρετή Κετιμέ, με ένα όμορφο παραδοσιακό γλέντι.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: