KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για τα Ωνάσεια πρότυπα σχολεία

27/01/2025 08:44
Ανανεώθηκε 27/01/2025 09:13
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ASDA arthroASDA arthro

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μεταφέρεται τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου η συζήτηση για τα Ωνάσεια πρότυπα σχολεία. Σε αυτήν τη συνεδρίαση, εκτός από τους υπεύθυνους για το σχέδιο νόμου, θα συμμετάσχουν και οι Δήμαρχοι των δήμων που επηρεάζονται άμεσα από το έργο.

LOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIA

Στην Επιτροπή έχει κληθεί και ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός ο οποίος μαζί με τους Δημάρχους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Περιστερίου θα τοποθετηθεί επί του σχεδίου νόμου για τα Ωνάσεια.

GIACHALI MARIA
ALMA FRONTISTIRIA
GRAMMATAKIA KENTRO MELETIS
HLEKTROFOTISTIKH

Υπενθυμίζεται ότι δύο σχολεία του Δήμου , το 3ο Γυμνάσιο και το 7ο Λύκειο, θα μετατραπούν σε Ωνάσεια πρότυπα σχολεία, γεγονός με ιδιαίτερα θετικό εκπαιδευτικό πρόσημο για την περιοχή.

Αν και με την ανακοίνωση της είδησης υπήρξαν, όπως ήταν αναμενόμενο, αντιδράσεις σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων και την τύχη εκπαιδευτικών και μαθητών, η λειτουργία δύο πρότυπων σχολείων στις Αχαρνές αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την εκπαίδευση στην περιοχή και ικανοποιεί, βεβαίως, ένα αίτημα του Δήμου.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει το πρωί και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με τις τοποθετήσεις των Βουλευτών και την ψήφιση του νομοσχεδίου από τα μέλη της Επιτροπής.

Στη διαδικασία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι ακόλουθοι φορείς:

  • Ίδρυμα Ωνάση
  • ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης)
  • Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων
  • Δήμαρχος Αθηναίων
  • Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
  • Δήμαρχος Περιστερίου
  • Δήμαρχος Αχαρνών
  • Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)
  • Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων
  • ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας)
  • Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η συζήτηση επικεντρώνεται σε ένα νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στη λειτουργία και τη φιλοσοφία των Προτύπων Σχολείων, με τη βασική πυλώνα τη συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση.

Η ψήφιση του Σχεδίου Νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου και αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο έντονων διαβουλεύσεων και πολιτικής συζήτησης.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
ARIS BANNERARIS BANNER
Κοινοποιήστε την ανάρτηση:
Άννα Χοχλάκη
Συντάκτης
Άννα Χοχλάκη

Η Άννα Χοχλάκη έχει 30 χρόνια εμπειρία στη Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, γραφεία Τύπου και εφημερίδες σε κεντρικά μέσα και ειδικεύεται σε θέματα Tοπικής Aυτοδιοίκησης.