KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Θα ακούσει κανείς ή θα γίνουμε Κούγκι;

ΑΧΑΡΝΕΣ

Τελέστηκε από τον Δήμο Αχαρνών το ετήσιο μνημόσυνο για τους Πεσόντες στην Κύπρο

20/07/2023 11:12
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Αξιωματικών, οπλιτών και πολιτών που έπεσαν μαχόμενοι ηρωικά κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974, τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2023 στον εξωτερικό χώρο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Βλασίου στις Αχαρνές.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στο μνημόσυνο τιμήθηκε η μνήμη των ηρώων του 1974, που μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος, έδωσαν τη ζωή τους για να αποτρέψουν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού  και του Κύπριου Πρέσβη Δρ. Κυριάκου Κενεβέζου που μίλησαν για τις στενές σχέσεις του Δήμου Αχαρνών με την Μεγαλόνησο και εστίασαν στην εύρεση λύσης ώστε η Κύπρος να παύσει να είναι η μοναδική διχοτομημένη χώρα της Ε.Ε.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός δήλωσε: “Σε ένα πολύ δύσκολο πρωϊνό για τους κατοίκους της Αττικής, παρουσία του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τιμήσαμε τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής του 1974, στη Μεγαλόνησο μεταξύ των οποίων και τον Μενιδιάτη ήρωα, Λοχία του Πεζικού, Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο με το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Βλασίου. Η κατοχή συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, η Κύπρος παραμένει η μοναδική κατεχόμενη και μοιρασμένη χώρα σε όλη την Ευρώπη. Σε αυτό το δύσκολο αγώνα της απελευθέρωσής της, η Κύπρος θα έχει πάντα στο πλευρό της την πόλη των Αχαρνών όπως και όλη την Ελλάδα”. Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Δήμο Αχαρνών που βρίσκεται σταθερά δίπλα στον δίκαιο αγώνα της Μεγαλονήσου και επεσήμανε την ανάγκη της ενιαίας αντιμετώπισης των εθνικών θεμάτων.  

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός σημείωσε:

“Βρισκόμαστε εδώ στις Αχαρνές σήμερα για να τιμήσουμε τη μνήμη των Ηρώων Ελλήνων στρατιωτών και συνάμα να δοξάσουμε τη μεγάλη προσφορά όλων αυτών των παιδιών και αδελφών μας που το 1974 έδωσαν την ίδια τη ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου μας. Είναι υποχρέωση μας να βρισκόμαστε εδώ κάθε χρόνο και να θυμόμαστε το αίμα που οι Ήρωες στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ έχυσαν μαχόμενοι για την Κύπρο και την τρισχιλιετή ελληνική ιστορία της! Ακόμη περισσότερο όμως αποτελεί Χρέος μας ως Έλληνες να συνεχίσουμε ασταμάτητα τον αγώνα, έτσι ώστε η Κύπρος μας να απαλλαχθεί επιτέλους από την τούρκικη κατοχή και η Λευκωσία να παύσει να είναι η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα στον κόσμο. Τιμή και Δόξα στους Ήρωες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου!”  

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κατάθεση στεφάνων στην προτομή του τοπικού ήρωα Μήτρου Λέκκα, με ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ηρώων και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Παρευρέθησαν οι βουλευτές της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, της Ελληνικής Λύσης Στέλιος Φωτόπουλος, της Νίκης Τάσος Οικονομόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Αυγερινός, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιάννης Δημητρακόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Γεωργία Βλάχου, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας υποστράτηγος Χαράλαμπος Καλόγηρος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Σχολής Αξιωματικών, Γεώργιος Κλητοράκης, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Βρεττός, Άγγελος Αραμπατζής, Γιώργος Πετάκος, Στάθης Τοπαλίδης, Χριστίνα Κατσανδρή και Δημήτρης Κωφός, ο Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακής Εταιρείας Δήμου Αχαρνών Γιάννης Μίχας, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Γιάννης Νίκας, η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γεωργία Ευθυμιάδου, ο ειδικός σύμβουλος Γιάννης Κατσανδρής κ.α.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: