KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Το επίκαιρο θέμα των σεισμών ανέδειξε επιστημονική ημερίδα από το 1ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων

07/05/2025 09:54
1 '
Το επίκαιρο θέμα των σεισμών ανέδειξε επιστημονική ημερίδα από το 1ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ASDA arthroASDA arthro

Με επιτυχία και ουσιαστική συμμετοχή καθηγητών και μαθητών πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Σεισμοί στην Ελλάδα και Διάδοση Σεισμικών Κυμάτων στο Εσωτερικό της Γης – Αντισεισμικά Μέτρα», που διοργάνωσε το 1ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων, στο Δημαρχείο. Άνω Λιοσίων.

LOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIA

Η ημερίδα στόχευε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τα σεισμικά φαινόμενα, καθώς και στη διάχυση επιστημονικής γνώσης σχετικά με τη διάδοση των σεισμικών κυμάτων και τη σημασία των αντισεισμικών μέτρων στην καθημερινή ζωή και την πολιτική προστασία. Κατά τη διάρκειά της αναλύθηκαν, ο καταστροφικός σεισμός της Πάρνηθας το 1999, το ηφαίστειο της Σαντορίνης και η σεισμική του δραστηριότητα, καθώς και αντισεισμικά μέτρα πρόληψης και προστασίας

GIACHALI MARIA
ALMA FRONTISTIRIA
GRAMMATAKIA KENTRO MELETIS
HLEKTROFOTISTIKH

Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο Γεώργιος Καβύρης, Καθηγητής Σεισμολογίας – Σεισμικής Ανισοτροπίας , Διευθυντής Εργαστηρίου Σεισμολογίας, Τομέας Γεωφυσικής και Γεωθερμίας, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Ε.Κ.Π.Α., ενώ εισηγητές ήταν οι Άγγελος Ζυμβραγάκης, υποψήφιος Διδάκτορας Σεισμολογίας και Ιωάννης Ρεκατσίνας, Γεωλόγος – Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι εισηγήσεις συνοδεύτηκαν από διαγράμματα, φωτογραφίες, βίντεο, προσφέροντας ένα πλούσιο και περιεχόμενο στους παρευρισκόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση και συντονισμό της ημερίδας είχε η Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ελένη Καμπόλη, διασφαλίζοντας την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης και την ενεργή εμπλοκή των μαθητών.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
ARIS BANNERARIS BANNER
Κοινοποιήστε την ανάρτηση:
Μένη Πιρπινιά
Συντάκτης
Μένη Πιρπινιά

Η Μένη Πιρπινιά έχει 36 χρόνια εμπειρία στη Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, γραφεία Τύπου και εφημερίδες σε κεντρικά μέσα και ειδικεύεται σε θέματα Tοπικής Aυτοδιοίκησης.