KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

HOT STORY

Βαγγέλης Σίμος: “Μεγάλο στοίχημα η καθημερινότητα στην Πετρούπολη και η αναβάθμιση στις γειτονιές”

25/02/2024 18:28
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Σε μίνι απολογισμό της δίμηνης παρουσίας του στον δημαρχιακό θώκο, συνδεδεμένο με τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος, προχώρησε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος. Αναφέρθηκε παράλληλα στην κατάσταση στην οποία παρέλαβε τον Δήμο, ενώ ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ενημερώνει τακτικά τον λαό της Πετρούπολης, προκειμένου να επιτύχει το τρίπτυχο αμεσότητα, ειλικρίνεια και καθημερινή επαφή.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο κ. Σίμος αναφέρθηκε στα γενικά προβλήματα των πολιτών και των Δήμων με την υποχρηματοδότηση, την αποπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων, την υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίηση άλλων, αλλά και στις οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου. Όπως τόνισε, για το 2024 πρέπει να πληρώσει το ποσό των 350.000€ για 2 δάνεια που δεν πληρώνονταν την περίοδο της πανδημίας, συνολικά για τα έτη 2022, 2023 και 2024 το μεγάλο ποσό του 1.180.000€ για το τέλος ταφής, περίπου 120.000€, που είναι η ζημία της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.

Σχετικά με τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στον Δήμο από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του κράτους υπογράμμισε ότι είναι πολλά, αλλά δεν ακουμπούν στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, ενώ διαπιστώνονται και προβλήματα στην υλοποίησή τους. Όπως με τις θέσεις πάρκινγκ στην ανακατασκευή του Θερινού Κινηματογράφου, το 2ο Λύκειο, τα σχολεία γενικότερα και την περιβόητη ανάπλαση του άλσους, ένα έργο 1.600.000€ με ανάδοχο που δίνει έκπτωση 1% και καταγγελίες στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Ο δήμαρχος Πετρούπολης χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα την καθημερινότητα στην Πετρούπολη και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε κάθε γειτονιά και αναφέρθηκε σε μια σειρά από κινήσεις που έχουν γίνει στη δίμηνη ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής, όπως: επισκευές σε σχολεία που εκκρεμούσαν εδώ και καιρό και αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλες υποδομές, καθημερινή παρουσία του πλυντηρίου κάδων στους δρόμους, προσθήκη ενός επιπλέον προγράμματος με φορτηγό για την απομάκρυνση αστικών απορριμμάτων κ.ά.

Όσον αφορά τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος, ανακοίνωσε την υλοποίηση απογευματινής δημοτικής συγκοινωνίας, τη μελέτη γεώτρησης, με στόχο να εξασφαλιστεί το πότισμα του μεγαλύτερου μέρους πρασίνου της πόλης, η τοποθέτηση των καφέ κάδων σε σημεία της πόλης και η ενημέρωση των πολιτών για το πρόγραμμα ανακύκλωσης των βιοαποβλήτων προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των σύμμεικτων απορριμμάτων η ενίσχυση δομών όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κέντρο Κοινότητας, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, η αναγέννηση δράσεων Πολιτισμού και Αθλητισμού, η λειτουργία Κέντρου Υγείας κ.α.

“Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα τα καταφέρουμε όλα. Ούτε ισχυριζόμαστε πως είμαστε σωτήρες. Ποτέ δεν είπαμε κάτι τέτοιο. Αδιαμφισβήτητα όμως, η πολιτική που θα ασκήσουμε θα είναι από τη σκοπιά εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων και για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσουμε θα είμαστε εδώ, ενημερώνοντας το λαό γιατί τον θέλουμε σύμμαχο μας στην προσπάθεια που θα κάνουμε” σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου του κ. Σίμου:

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: