KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

ΑΧΑΡΝΕΣ

Υπογεννητικότητα και συνταξιοδοτικό στην εκδήλωση των Τριτέκνων Αχαρνών

04/06/2010 08:37
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Δήμου Αχαρνών, «Η Ζεστή Αγκαλιά», πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Ασφαλιστικό, Υπογεννητικότητα, Ώρα μηδέν», στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Αχαρνών. Ομιλητές ήταν η Όλγα Παπαλιού, από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και ο Γιώργος Ρωμανιάς, Επιστημονικός σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

 

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων, Μαρία Ναυροζίδου, η οποία ανέφερε ότι ειδικά σήμερα, με την οικονομική κρίση, η πολυμελής οικογένεια δέχεται επίθεση. «Καταργούνται μέτρα τα οποία ευνοούν τους πολύτεκνους, ενώ το νέο ασφαλιστικό «καίει» ειδικά τις γυναίκες», είπε η ίδια και κάλεσε τη κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για τη προστασία των πολυμελών οικογενειών.

Η κ Παπαλιού παρουσίασε με ιδιαίτερα αναλυτικό τρόπο αριθμητικούς δείκτες που αφορούν στην ελληνική οικογένεια σήμερα και τόνισε ότι παρατηρείται μείωση του αριθμού των γάμων και της γεννητικότητας ενώ αντιθέτως, αυξάνεται ο αριθμός των διαζυγίων. Επίσης, τα τελευταία χρόνια, η έξοδος των γυναικών στην εργασία και στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, οδηγούν σε αύξηση της μέσης ηλικίας γάμου, με αποτέλεσμα να αυξάνεται αντίστοιχα και η μέση ηλικία γέννησης του πρώτου παιδιού.

Στη συνέχεια, ο κ. Ρωμανιάς, με απλό και ενίοτε χιουμοριστικό τρόπο, εξήγησε στο κοινό θέματα τα οποία είχαν να κάνουν με το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό, όπως αυτά διαμορφώνονται σήμερα, με τα νέα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. «Μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα οι νέες γενιές» είπε «γιατί θα πέσει ο δείκτης αναπλήρωσης».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Ασπραδάκης, ο δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Νίκος Κολετζάκης και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: