KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

ΦΥΛΗ

Νέα σύμβαση με το ΣΥΝ.ΠΑ, ύψους 24.180 ευρώ, για την Ιωάννα Ζαλοκώστα. Θέμα νομιμότητας και ηθικής θέτει ο Δ. Μπουραΐμης

01/02/2017 10:24
Ανανεώθηκε 01/02/2017 11:36
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Νέα σύμβαση, για έναν ακόμη χρόνο, στο Σύνδεσμο Πάρνηθας (ΣΥΝ.ΠΑ) από 29/7/2016 έως 30/7/2017 υπέγραψε η ειδική Συνεργάτης του δημάρχου Φυλής Ιωάννα Ζαλοκώστα, για την παροχή υπηρεσιών «ανεξάρτητου δημοσιογράφου» στο Σύνδεσμο με το, διόλου, ευκαταφρόνητο ποσό των 24.180 ευρώ. Οι υπηρεσίες έγιναν με απευθείας ανάθεση στο Ν.Π.Δ.Δ του Συνδέσμου Πάρνηθας (ΣΥΝ.ΠΑ), όπου (όλως τυχαίως) πρόεδρος είναι ο αντιδήμαρχος Διοίκησης δήμου Φυλής Δημήτρης Καμπόλης, στο γραφείο του οποίου εργάζεται ως γραμματέας η κα Ζαλοκώστα.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Παράλληλα, με τη διπλή της θέση (ως ειδική Συνεργάτης δημάρχου και με σύμβαση έργου στο ΣΥΝΠΑ), η κα Ζαλοκώστα φέρεται και εκδότης εφημερίδας, η οποία προβάλλει τις δράσεις του δήμου Φυλής (με ιδιαίτερη έμφαση στον κ. Καμπόλη). Προς τούτο, άλλωστε και σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, τα στελέχη της αντιπολίτευσης άφησαν υπόνοιες ότι ο λόγος που προστέθηκε στο νέο προϋπολογισμό των νομικών προσώπων του δήμου ειδικός κωδικός προβολής (ο οποίος δεν υπήρχε αφού τα νομικά πρόσωπα έχουν σάιτ ενώ καλύπτονται και από το γραφείο Τύπου του δήμου), έγινε ακριβώς για να χρηματοδοτηθεί η νέα εφημερίδα της κας Ζαλοκώστα.

Το θέμα, πέρα από την ηθική του διάσταση (εργασία σε δυο θέσεις δημοσίου δικαίου για τη στενή συνεργάτη του αντιδημάρχου Φυλής και μια τρίτη θέση ως εκδότη εφημερίδας που προβάλλει τις δράσεις του δήμου) εγείρει και σοβαρά ερωτήματα ως προς τη νομιμότητά της. Υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ ειδικού συνεργάτη δήμου και παροχή υπηρεσιών σε Σύνδεσμο δήμων που αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου; Και, επιπλέον, υπάρχει ασυμβίβαστο του ειδικού Συνεργάτη ενός δήμου με την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος, με βάση το άρθρο 163 του Ν.3584/07; Από ποια δημόσια αρχή έχει πάρει ειδική άδεια η κυρία Ζαλοκώστα για να ασκεί παράλληλα επαγγελματικά καθήκοντα;

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το θέμα της συγκεκριμένης διπλοθεσίας αλλά και των προσλήψεων στον ΣΥΝΠΑ έθεσε σε συνέντευξή του στο Focus radio και στους Αθηνά Περράκη και Άγγελο Παγώνα ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης. «Όταν υπάρχει τόση ανεργία, νέοι άνθρωποι με προσόντα που ζητούν δουλειά, δε μπορεί κάποιοι να κατέχουν δυο θέσεις σε δημόσιους τομείς» τόνισε. Ερωτηθείς, εξάλλου, για την αδιαφάνεια στις προσλήψεις στο ΣΥΝΠΑ και στο δήμο, σημείωσε ότι όταν ένας αιρετός έχει, σε αυτή τη συγκυρία, την τιμή να λαμβάνει από το κράτος κάποιο όφελος, δε μπορεί να βάζει μέσα στο όφελος και το παιδί του ή στενούς του συνεργάτες.

 

 

Αναφερόμενος γενικότερα στον ΣΥΝΠΑ επεσήμανε ότι είναι ο μοναδικός Σύνδεσμος που δεν πηγαίνει τις δαπάνες του στον Επίτροπο, χαρακτήρισε τα 10 εκατομμύρια ευρώ που έχουν περάσει από το ταμείο του ως τεράστιο ποσό για να μην υπόκεινται στον έλεγχο του Επιτρόπου και σημείωσε ότι, σήμερα, δε μπορεί να παίρνει κάποιος έστω και 1 ευρώ και να μη δίνει αναφορά που το δίνει.

«Μέσα στο ΣΥΝΠΑ υπάρχουν διπλοθεσίτες, άνθρωποι που δουλεύουν στο δήμο Φυλής και δουλεύουν και εκεί. Όταν υπάρχει τόση ανεργία, νέοι άνθρωποι με προσόντα που ζητούν δουλειά δε μπορεί κάποιοι να έχουν δυο θέσεις» ανέφερε και πρόσθεσε: «Το θέμα του ΣΥΝΠΑ αφορά μια ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο το δήμο Φυλής. Για να μη συνεχίζεται η κακοδιαχείριση, προτείνουμε τη διάλυση του Συνδέσμου και θεωρούμε ότι η πολιτεία πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά. Η Πάρνηθα προστατεύεται από το Φορέα Διαχείρισης και από τους κατά τόπους δήμους, δε χρειάζεται να υπάρχει Σύνδεσμος».

 

 

 

Δείτε τη σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών “ανεξάρτητου δημοσιογράφου” στον ΣΥΝΠΑ

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: