10.1 C
Athens
16 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ ΧΥΤΑ Φυλής: "Ουαί υμιν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές...". Της Μένης Πιρπινιά

ΧΥΤΑ Φυλής: “Ουαί υμιν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές…”. Της Μένης Πιρπινιά

- Advertisement -

Και ξαφνικά έγινε μέγα θέμα, μεσούντος του θέρους, η ψήφιση έργων για παράταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής για 2 ακόμη χρόνια (και) από το δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη, αμφότεροι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ.

Και έγινε σκόπιμα με προεξάρχοντες εκείνους που, μέχρι χθες, έφερναν – διαμέσου των συγγενών τους – θέματα “φωτιά” και ψήφιζαν  τα “πάντα όλα”. Και που εξαιτίας αυτής ακριβώς της αδράνειας των συγγενών τους, η Φυλή σήμερα δεν έχει άλλη επιλογή από το να γεμίσει και την τελευταία πτυχή των κυττάρων της με σκουπίδια.

- Advertisement -
- Advertisement -

Και έγινε, επίσης, σκόπιμα αλλά και όψιμα και από εκείνους που συγγενείς τους – έστω και εξ’ αγχιστείας – με σημαντική θέση ευθύνης μέχρι πρότινος στο δημοτικό συμβούλιο Φυλής, τα ψήφιζαν όλα.

Η πλήρης Υποκρισία; Δεν υπάρχει αμφιβολία! Και με Υ κεφαλαίο.

Επειδή ενίοτε, βολεύει να έχουν κάποιοι κοντή μνήμη, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τα πέντε προηγούμενα χρόνια, ο Δημήτρης Μπουραΐμης είχε προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους για το αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων. Όπου είχε φωνή και λόγο. Στον ΕΔΣΝΑ, στην ΠΕΔΑ, στους δημάρχους, στην Περιφέρεια, στο Δ.Σ. Το είχε πει, το είχε γράψει, το είχε διαλαλήσει, το είχε τοιχοκοκολλήσει. Παντού!

Πέντε χρόνια μετά τις αδιάλειπτες προειδοποιήσεις του, το αδιέξοδο όχι μόνο είναι παρόν αλλά φέρει ονοματεπώνυμα: Ρένα Δούρου και Αφροδίτη Μπιζά, ως οι καθ ύλην αρμόδιες στον ΕΔΣΝΑ. Ας πάψουν λοιπόν οι κάθε λογής επαΐοντες (και πολύ κοντά στα δυο αυτά πρόσωπα) να σπέρνουν ζιζάνια κατά εκείνων που προειδοποιούσαν. Δεν απευθύνονται σε ηλίθιους – εκτός αν αυτό πιστεύουν.

Ασφαλώς και δε μπορώ, ούτε και θέλω να ερμηνεύσω γιατί οι κ.κ. Παππούς και Μπουραΐμης ψήφισαν έργα που θα παρατείνουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ για 2 χρόνια. Μπορώ όμως να αντιληφθώ ότι, εκτός από αιρετοί του Δήμου Φυλής, είναι παράλληλα ψηφισμένοι και εξουσιοδοτημένοι από όλους τους Δήμους της Αττικής για να παίρνουν – ως μέλη της Ε.Ε – αποφάσεις που δε θα μετατρέπουν το λεκανοπέδιο σε Νάπολι. Σε απασφαλισμένη χειροβομβίδα.

Γιατί το αδιέξοδο προφανέστατα το δημιούργησαν εκείνοι που είχαν, πέντε χρόνια τώρα, την ευθύνη και τις αποφάσεις. Η ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ. Δηλαδή, Ρένα Δούρου και Αφροδίτη Μπιζά. Που έφερναν προς συζήτηση και ψήφιζαν τα “πάντα όλα”. Και που ένα μήνα πριν λήξει η θητεία τους, αποφάσισαν να προβάρουν το ρόλο του δήθεν επαναστάτη.

Για αυτό, καλά θα κάνουν, όσοι υπήρξαν πολύ κοντά τους, να μην κόπτονται τώρα (και κόπτονταν ανέκαθεν) να δημιουργήσουν κλίμα κατά του Μπουραΐμη, του κάθε Μπουραΐμη.

Να συνειδητοποιήσουν απλώς ότι οι εκλογές τελείωσαν. Οι δημότες Φυλής επέλεξαν. Η δική τους έξωθεν καλή μαρτυρία πνίγηκε στα “πανωσηκώματα” της διοίκησης Δούρου. Ως εκ τούτου, δε χρειάζεται να παριστάνουν τους γραμματείς και Φαρισαίους.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Suzuki: Γρήγορα βήματα στον δρόμο της υβριδικής τεχνολογίας. Αλλαγές για Swift Sport, Vitara και S-Cross

Οι αλλαγές αφορούν τα ανωτέρω μοντέλα και εστιάζονται: στην αντικατάσταση του σημερινού βενζινοκινητήρα 1.4 Boosterget  με τον νέο υβριδικό βενζινοκινητήρα  Κ14D Boosterget,...

Με πρωταγωνιστές τα παιδιά η εντυπωσιακή φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Φυλή

Με τρόπο εντυπωσιακό και ολοκληρωτικούς πρωταγωνιστές τα παιδιά πραγματοποιήθηκε στη δημοτική κοινότητα Φυλής, η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Κλόουν,...

Χριστουγεννιάτικο χωριό έστησε στην κεντρική πλατεία η ΔΗΚΕΑ. Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων

Την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου και στις Αχαρνές σηματοδότησε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου το βράδυ της Παρασκευής...

Meteoacharnes: «Ανοιξιάτικος» καιρός μέχρι την Πέμπτη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρα και τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη. Ακολουθεί πτώση, η οποία θα διατηρηθεί. Μικρές αλλά...
- Advertisment -