11.4 C
Athens
3 Μαρτίου 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΕξαιρετικοί ομιλητές στη σημαντική εκδήλωση για τη βία από Μητρόπολη Ιλίου και...

Εξαιρετικοί ομιλητές στη σημαντική εκδήλωση για τη βία από Μητρόπολη Ιλίου και Δήμο Φυλής

- Advertisement -

Με εξαιρετικούς ομιλητές και τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών, δημάρχων, κοινωνικών φορέων κλπ., σκιαγραφήθηκε η βία σε κάθε της μορφή.

Βιωματικές αφηγήσεις, επιστημονικές προσεγγίσεις και βαθιά ανθρώπινες ιστορίες περιλάμβανε η μεγάλη εκδήλωση για τη βία που διοργάνωσαν η Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και ο Δήμος Φυλής, στο πλαίσιο των κοινών τους δράσεων.

- Advertisement -
- Advertisement -

Δημοσιογράφοι (Δώρα Αναγνωστοπούλου, Βίκυ Φλέσσα, Μαρία Αναστασοπούλου, Μάριον Μιχελιδάκη, Έλενα Ριζεάκου), καλλιτέχνες (Ρένος Χαραλαμπίδης, Βασίλης Ρίσβας, Κατερίνα Παπαδάκη, Μάρκος Στρόφαλης, Ευγενία Ξυγκόρου) και αθλητές (Παναγιώτης Φασούλας, Χάρης Παπαγεωργίου) ξεδίπλωσαν την εμπειρία και τη γνώση τους πάνω σε περιστατικά βίας, εισφέροντας στην προσπάθεια αποτύπωσής τους.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο επιστημονικός συνεργάτης της Μητρόπολης Δημήτρης Ανυφαντάκης, ο οποίος τόνισε ότι η εκδήλωση αποτελεί μια προσπάθεια σύνθεσης δυνάμεων και ένωσης φωνών ενάντια στη βία και επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ της εκκλησίας, της πολιτείας και των τοπικών αρχών, «ώστε να βάλουμε τα θεμέλια για περισσότερη δράση και να χτίσουμε τείχος προστασίας απέναντι στα ζητήματα βίας».

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας ανακοίνωσε ότι έχει ήδη δημιουργηθεί μια ομάδα ατόμων στους κόλπους της Αρχιεπισκοπής, με τη συμμετοχή της αστυνομίας και της Μητρόπολης για την προστασία θυμάτων βίας, ενώ ευχαρίστησε τον δήμαρχο Φυλής για το πεδίο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ευχήθηκε η επόμενη μέρα για τον τόπο να είναι μια μέρα χωρίς τη λέξη βία. Τόνισε ότι η βία ξεκινά από την οικογένεια, επεκτείνεται στο σχολείο, τις παρέες και στη δημόσια ζωή και σημείωσε ότι ο Δήμος Φυλής θα είναι πάντα παρών σε οποιαδήποτε ανάλογη πρωτοβουλία.

Λαμβάνοντας τον λόγο, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη μίλησε για τα εντεινόμενα περιστατικά βίας ενώ έκανε αναφορά και στον πόλεμο της Ουκρανίας, με τις σκηνές βίας που εκτυλίσσονται υπό το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας, αλλά και σε σχέση με τους πρόσφυγες.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου χαρακτήρισε πλούσιο καθημερινά το αστυνομικό δελτίο από περιστατικά βίας, εξέφρασε τον προβληματισμό των αρμοδίων «που σηματοδοτεί την ανάγκη για πρωτοβουλίες της εκκλησίας και των κοινωνικών οργανώσεων, αφού η αστυνομία είναι η τελευταία που καλείται να επέμβει σε τέτοια περιστατικά» και επιβεβαίωσε ότι τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η βία μεταξύ των παιδιών δεν αφορά πλέον τα παλιά στερεότυπα με παιδιά διαλυμένων οικογενειών, «αλλά προέρχεται από τα παιδιά μας» και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στο θέμα του trafficking από πρόσφυγες, κυρίως γυναίκες που μπορεί να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας χαρακτήρισε σημαντικές τέτοιες εκδηλώσεις για την αφύπνιση των πολιτών και τόνισε ότι η αντιμετώπιση της βίας δε μπορεί να γίνεται αποσπασματικά, ενώ χωρίς τη δράση της κοινωνίας δε μπορεί να υπάρχουν λύσεις.

Τέλος, ο κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης ειδικός γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ηρακλής Μοσκώφ επεσήμανε ότι η συνεργασία με την Εκκλησία λειτουργεί ως έμπνευση για την πολιτεία, καθώς προσεγγίζει τα θέματα εμπορίας ανθρώπων και προσφύγων, χαρακτήρισε ως βίαιη κάθε συμπεριφορά ή μορφή εξουσίας που επιβάλλεται με σκοπό να ασκήσει έλεγχο στον άλλο και υπογράμμισε ότι η βία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η αντίδραση απέναντι σε κάθε μορφή της είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.

Το πάνελ με τον συντονιστή και τους ομιλητές
Δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες ως ομιλητές
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας
Νίκος Ζενέτος, δήμαρχος Ιλίου
Δημήτρης Μπουραΐμης, πρ. δήμαρχος Φυλής
Ελένη Λιάκου, αντιδήμαρχος Διοίκησης και Φυλής
Νίκος Χατζητρακόσιας, πρ. Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής
Η Ελένη Λιάκου με τον βουλευτή Δυτικής Αττικής ΝΔ Ευάγγελο Λιάκο
Ο Α΄ επιλαχών βουλευτής Σταμάτης Πουλής
Κώστας Σουρβίνος, Κυριάκος Χατζηλέρης
Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός
Νίκος Χατζητρακόσιας, Σταμάτης Πουλής, Χρήστος Παππούς
Παναγιώτης Φασούλας, Δημήτρης Ανυφαντάκης
- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ