KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

ΦΥΛΗ

Μειώνει τα κονδύλια για παιδικούς σταθμούς ο δήμος Φυλής. Να μάθει που θα πάνε τα χρήματα, ζήτησε η αντιπολίτευση

16/07/2015 12:11
Ανανεώθηκε 17/07/2015 16:56
3 '
δημοτικό συμβούλιο, Φυλή, δήμος Φυλής, προεδρείο
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στη μείωση των κονδυλίων που διατίθενται για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Φυλής προχωρά η δημοτική αρχή, επικαλούμενη τη γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Το ποσό της μείωσης ανέρχεται για τους παιδικούς σταθμούς Άνω Λιοσίων στις 700 χιλιάδες ευρώ, Ζεφυρίου στις 100 χιλιάδες ευρώ και Φυλής, επίσης, 100 χιλιάδες ευρώ.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Τα πυρά της αντιπολίτευσης, με σημείο αιχμής το ερώτημα «που θα πάνε αυτά τα χρήματα», συγκέντρωσε η απόφαση της διοίκησης να περικόψει κονδύλια από τους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Ιδιαίτερα στους σταθμούς των Άνω Λιοσίων η περικοπή είναι της τάξης των 700 χιλιάδων ευρώ, με αποτέλεσμα αφενός να εκφράζονται φόβοι ότι θα έχει αντίκτυπο στην ποιότητα των υπηρεσιών και αφετέρου να τίθεται το ερώτημα γιατί αυτά τα χρήματα δε διατίθενται για τη μείωση των τροφείων για την ανακούφιση των γονέων.

Της απόφασης για περικοπή των χρημάτων υπεραμύνθηκε ο αντιδήμαρχος Εσόδων Δημήτρης Καμπόλης, υποστηρίζοντας ότι μέχρι τον Οκτώβριο είναι όλα πληρωμένα και ότι αυτά που απομένουν επαρκούν για τους δυο επόμενους μήνες ενώ τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει λείψει τίποτε από κανένα παιδί και οι παροχές είναι πλούσιες. Κατηγόρησε δε τον επικεφαλής της ΕΥΠΟΛΙΣ Γιώργο Αβράμη για περισσή «γενναιοδωρία», όταν ο τελευταίος ζήτησε να δοθούν αυτά τα χρήματα για μείωση των τροφείων από τους γονείς.

Τόσο ο ίδιος, ωστόσο, όσο και ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς αρνήθηκαν να απαντήσουν στις επίμονες ερωτήσεις των κ.κ.Μπουραΐμη και Αβράμη σχετικά με το που και για ποιο σκοπό θα διατεθούν τα χρήματα που θα κοπούν από τους παιδικούς σταθμούς. Μάλιστα, ο κ. Παππούς χαρακτήρισε λαϊκίστικο, «το να ζητάτε να μάθετε που θα πάνε τα λεφτά. Αν χρειαστεί, θα κάνουμε αναμόρφωση. Να σταματήσει ο λαϊκισμός γιατί έχει κοντά ποδάρια, όπως αποδείχθηκε με τις τελευταίες διεργασίες στην κοινωνία».

Να σημειωθεί, πάντως ότι κατά πληροφορίες, το κόστος για τους παιδικούς σταθμούς είναι μειωμένο, τόσο διότι έχουν εκλείψει κάποιες από τις παροχές που είχε η διοίκηση Μπουραίμη, όσο και διότι ειδικά σε ότι αφορά στους παιδικούς των Άνω Λιοσίων, ο πρώην πρόεδρος Κώστας Παπαιωάννου είχε παραλάβει αρκετές ανεξόφλητες οικονομικές υποχρεώσεις, τις οποίες ρύθμισε, με αποτέλεσμα να μειωθούν αισθητά από το 2012 και μετά.

Δημήτρης Μπουραίμης: «Που θα διαθέσετε τα 700 χιλιάδες ευρώ;»

“Θέλουμε να μας πείτε από που προκύπτει ότι οι παιδικοί σταθμοί θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με 700 χιλιάδες λιγότερο. Και βέβαια που θα διαθέσετε αυτά τα χρήματα, γιατί στο ταμείο δε θα μείνουν. Ποιος θα τα πάρει; Θα τα δώσετε στην ΚΕΔΗΦ;”

Κώστας Παπαιωάννου: «Να μην επιβαρύνουμε οικογένειες και παιδιά»

“Είναι λάθος να αλλάξουμε τη συστατική πράξη, ήδη συμμετέχουμε σε ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, του χρόνου θα μετέχουμε στο ΣΕΣ αλλά οι πληροφορίες λένε ότι τα ποσά που θα δοθούν θα είναι ακόμα λιγότερα. Πρέπει να είμαστε δίπλα στις οικογένειες και τα παιδιά, να μην τους επιβαρύνουμε πουθενά. Είδατε και από την αύξηση των δαπανών για την ΚΕΔΗΦ πόση ανάγκη υπάρχει για κοινωνικά κονδύλια και από την άλλη δεν είναι δυνατόν να μειώνονται χρήματα. Είμαι αντίθετος σε κάτι τέτοιο και θα το καταψηφίσω”

Γιώργος Αβράμης: «Να διαθέσουμε τα χρήματα για τη μείωση των τροφείων»

“Είναι απορίας άξιο πως μπορούν οι παιδικοί σταθμοί να λειτουργήσουν με λιγότερα χρήματα. Τα λεφτά που θα μειώσετε που θα πάνε; Σε μια τέτοια συγκυρία, εσείς κάνετε αναμορφώσεις στους παιδικούς σταθμούς και κόβετε χρήματα. Την ίδια ώρα, δημότες πληρώνουν από το υστέρημά τους, γιατί να μη τους ελαφρύνουμε διαθέτοντας αυτά τα χρήματα για τη μείωση των τροφείων; Τι θα κάνετε τα χρήματα;”

 

Δείτε στη φωτό το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από τον έντονο διάλογο μεταξύ των κ.κ. Καμπόλη, Μπουραίμη και Αβράμη.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: