KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

HOT STORY

Πάρνηθα: Από τα σπλάχνα της ξεκινά η υδρολογική αυτάρκεια του Δήμου Φυλής. Σε εξέλιξη ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο

03/06/2021 09:59
Ανανεώθηκε 03/06/2021 10:11
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, το οποίο ανοίγει το δρόμο για την υδρολογική αυτάρκεια του Δήμου Φυλής παίρνει την άγουσα για την υλοποίησή του. Πρόκειται για το έργο της διάνοιξης έξι (6) γεωτρήσεων άντλησης πόσιμου νερού από την Πάρνηθα, που θα ενισχύσει το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Φυλής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Φυλής και της αναδόχου εταιρίας (εργολάβου), μετά την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ο οποίος βασίστηκε σε μελέτη που εκπόνησε η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε- πρώην ΙΓΜΕ).

Κατά τη σύνταξη της μελέτης, τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της ΕΑΓΜΕ συνεργάστηκαν με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής για τον εντοπισμό των κατάλληλων θέσεων για τις γεωτρήσεις. Επίσης, ελήφθησαν υπόψη τοπογραφικά και γεωγραφικά στοιχεία, χρήσεις γης, γεωλογικές και στρωματογραφικές δομές και οι υδρογεωλογικές συνθήκες της περιοχής. Η επίβλεψη του έργου θα γίνει από την Ε.Α.Γ.Μ.Ε, σε συνεργασία με τους γεωλόγους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής. 

Η υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου έγινε παρουσία του Γενικού Διευθυντή και του Προϊσταμένου της ΕΑΓΜΕ Ανδρέα Τσώκου και Παναγιώτη Σαμπατακάκη, τους οποίους ο Χρήστος Παππούς, επισημαίνοντας ότι εργάστηκαν με αφοσίωση και αποτελεσματικότητα.

Με την ολοκλήρωση των έξι γεωτρήσεων το ιδιόκτητο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Φυλής στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων και Φυλής, θα τροφοδοτείται με, τουλάχιστον, 1,1 εκατ. κυβικά μέτρα πόσιμου νερού ετησίως. Η ενίσχυση του δικτύου θα βελτιώσει τις συνθήκες υδροδότησης σε περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Παράλληλα, θα εξοικονομηθεί η ηλεκτρική ενέργεια που δαπανά ο Δήμος για την ενεργοβόρα λειτουργία των μηχανημάτων άντλησης. 

Πρόκειται για μια σημαντική περιβαλλοντική δράση που αξιοποιεί τον υδάτινο πλούτο και βελτιώνει το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου Φυλής. Εντάσσεται στο Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ το οποίο παρουσίασε ο Δήμαρχος Φυλής στις Βρυξέλλες και αποσκοπεί στην ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου Φυλής.

Η εφαρμογή του Προγράμματος ΗΛΙΟΣ κατατάσσει το Δήμο Φυλής στους πρωτοπόρους Δήμους της Ευρώπης.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: