KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

HOT STORY

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: Δέκα συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση από τον Νίκο Χατζητρακόσια

08/02/2022 09:09
Ανανεώθηκε 08/02/2022 09:45
2 '
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: Δέκα συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση από τον Νίκο Χατζητρακόσια
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Δέκα συμβουλές για την ασφαλή και ακίνδυνη πλοήγηση στο διαδίκτυο, σε μια περίοδο που, λόγω και της υγειονομικής κρίσης, οι ώρες που διατίθενται σε αυτό μπροστά σε έναν υπολογιστή είναι ατελείωτες, δίνει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Δεν αφορά μόνο τη σχολική διαδικασία και τις οικογενειακές συνδέσεις, το διαδίκτυο μπορεί να είναι ένας επικίνδυνος τόπος, ειδικά για τα παιδιά. Μέσα από τον συγκεκριμένο δεκάλογο, ο κ. Χατζητρακόσιας αναδεικνύει τις πρακτικές εκείνες που που θα ελαχιστοποιήσουν την έκθεση των παιδιών σε διαδικτυακούς κινδύνους.

Ακολουθούν οι οδηγίες, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου:

“Αγαπητοί γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

     Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου (ιντερνετ), σας παρέχουμε τον παρακάτω «δεκάλογο οδηγιών», ιδιαίτερα χρήσιμο για την προστασία παιδιών και ενηλίκων.

    1. Μάθετε τη σωστή χρήση και τις λειτουργίες του διαδικτύου μαζί με τα παιδιά, γιατί η φοβία για το «άγνωστο ιντερνετ» είναι κακός σύμβουλος. 

    2. Εγκαταστήστε τον υπολογιστή των παιδιών σε χώρο όπου υπάρχει άνετη πρόσβαση ώστε να μην δίνετε την εντύπωση ότι είναι κρυμμένος ή απαγορευμένος.

    3. Πρέπει να γίνει κατανοητό, πως αν μια ιστοσελίδα έχει ωραία εμφάνιση δε σημαίνει ότι και το περιεχόμενό της είναι αληθινό και αξιόπιστο.

    4. Ενημερωθείτε για τους τυχών κινδύνους σε συνομιλίες στους διαδικτυακούς χώρους ανταλλαγής απόψεων (chat rooms, facebook κ.τ.λ).

   5. Παροτρύνετε τα παιδιά να  σας  εμπιστεύονται οτιδήποτε τα κάνει να νιώθουν άβολα. Να θυμάστε ότι η πρόσβαση σε δίκτυα με ακατάλληλο περιεχόμενο γίνεται συχνά τυχαία.

   6. Συμβουλεύστε τα παιδιά να μην δίνουν ποτέ προσωπικά τους στοιχεία σε ανθρώπους που έχουν γνωρίσει στο ίντερνετ ή σε διάφορες ιστοσελίδες.

   7. Πείτε στα παιδιά να μην ανοίγουν και απαντούν σε άγνωστα μηνύματα και να σας ενημερώνουν αν τα συναντήσουν.

   8. Βεβαιωθείτε ότι δεν ξεπερνούν τα φυσιολογικά όρια χρήσης του διαδικτύου καθημερινά.

   9. Μάθετε για τους φίλους που έκαναν τα παιδιά στο ίντερνετ και βεβαιωθείτε ότι δε θα τους συναντήσουν χωρίς την έγκριση και την παρουσία σας.

 10. Προσπαθήστε νε είστε παρόντες διακριτικά κατά την χρήση του ιντερνετ από τα παιδιά κι αν αυτό δεν γίνεται πάντα εξετάστε τη χρησιμοποίηση ειδικών φίλτρων προστασίας.

Νίκος Χατζητρακόσιας

Αναπληρωτής Δήμαρχος Φυλής

Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: