KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

HOT STORY

Περιφέρεια Αττικής: Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή

27/12/2022 17:35
Ανανεώθηκε 27/12/2022 19:05
2 '
Περιφέρεια Αττικής: Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Το «πράσινο φως» για την έναρξη έργων για την ενεργειακή αναβάθμιση, μεταξύ άλλων και σε σχολεία του Δήμου Φυλής, αρμοδιότητας της ΚΤΥΠ ΑΕ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττική «2014-2020», δόθηκε μετά τη σημερινή υπογραφή των σχετικών πράξεων ένταξης από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης, ύψους 3.555.000€, στο 1ο Δ.Σ και 1ο ΝΓ Ζεφυρίου, στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ζεφυρίου, στο 4ο ΔΣ, το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων, στο ΔΣ Φυλής και στο Γυμνάσιο Φυλής.

Τα έργα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τοποθέτηση θερμοπρόσοψης, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, αλλαγή κουφωμάτων και ενεργειακών σωμάτων κ.ά.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αφού υπογράμμισε πως αυτά τα σημαντικά έργα για τους μαθητές της Αττικής είναι αποτέλεσμα της πολύ εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης με την ΚΤΥΠ ΑΕ, τόνισε πως για πρώτη φορά γίνονται τόσα πολλά έργα κατασκευής αλλά και αναβάθμισης σχολικών υποδομών στην Αττική.

“Αξιοποιούμε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και σε συνεργασία με Δημάρχους, ιδιαίτερα ευαίσθητους σε περιβαλλοντικά ζητήματα όπως οι παριστάμενοι σήμερα, τους οποίους και θέλω να συγχαρώ θερμά, υλοποιούμε παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης σε δημόσια κτίρια, με σημαντική ωφέλεια τόσο στην οικονομία, όσο και στο περιβάλλον. Μας ενδιαφέρει να υλοποιούμε έργα με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και παράλληλα να προσφέρουμε στα παιδιά της Αττικής καλύτερα και ασφαλέστερα σχολεία” ανέφερε.

Την άριστη συνεργασία που έχει με την Περιφέρεια Αττικής τόνισε ο δήμαρχος Φυλής Χ. Παππούς, επισημαίνοντας πως μετά τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης που έγιναν στο Δημαρχείο της πόλης, τα ανάλογα έργα σε σχολεία της Φυλής είναι ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση του στόχου που έχει ο Δήμος για την ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου στην πόλη.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: