KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

HOT STORY

Γιάννης Κρεμύδας: Εισήγηση να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στον Δήμο Φυλής

10/01/2023 11:43
2 '
Γιάννης Κρεμύδας: Εισήγηση να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στον Δήμο Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Να παραμείνουν αμετάβλητες οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στον Δήμο Φυλής και στις ήδη υπάρχουσες τιμές, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής, ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Κρεμύδα. Ο κ. Κρεμύδας ορίστηκε από τον δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού να κάνει την εισήγηση, ως ο πλέον καταρτισμένος στο θέμα, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο κ. Κρεμύδας, με βάση το Ελληνικό Ινστιτούτο Εκτιμητικής, κάθε αύξηση των αντικειμενικών αξιών παρουσιάζει αύξηση σε Φ.Π.Α. του κόστους κατασκευής, Φ.Π.Α. μεταβίβασης, Φόρο Εισοδήματος, Συμπληρωματικό Φόρο, Χαρτόσημο και Ο.Γ.Α. Χαρτοσήμου, αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης (τεκμήριο διαβίωσης), Φόρος Μεταβίβασης Ακινήτων, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.), Φόροι Δωρεών, Κληρονομιών και Γονικών Παροχών, Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., Ειδικό Φόρο Ακινήτων των υπεράκτιων – offshore εταιριών.

«Συνεπώς είναι γεγονός ότι μετά από κάθε αύξηση των αντικειμενικών αξιών προκύπτει μια αλυσιδωτή και έμμεση αντίδραση που επιδρά σημαντικά στην αγορά ακινήτων» τόνισε και πρόσθεσε ότι στον υπολογισμό τους δεν λαμβάνονται υπόψη ειδικές παράμετροι εμπορικότητας του ακινήτου όπως θέα, κτηριακή κατάσταση του ακινήτου, περιβαλλοντικοί παράγοντες / ενεργειακή αναβάθμιση, συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, πολεοδομικές αυθαιρεσίες κλπ.

Ο Γιάννης Κρεμύδας επεσήμανε ότι η εξομοίωση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων με την αγοραία τους αξία, καθώς και η συσχέτιση τους ως περιουσιακό κριτήριο με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα προκρίνει το εύλογο συμπέρασμα ότι ευπαθείς ομάδες, πολίτες και δημότες θα απωλέσουν:

•          την είσπραξη πληθώρας κοινωνικών επιδομάτων (στέγασης, αλληλεγγύης, θέρμανσης κ.ο.κ.),

•          το δικαίωμα ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο των παρόχων του ηλεκτρικού ρεύματος

•          και την ελάχιστη έκπτωση κατά 50% του ΕΝΦΙΑ.

Αν συνυπολογιστεί επιπλέον:

•          η διαρκής πληθωριστική αύξηση τιμών ενεργειακών υπηρεσιών και καταναλωτικών προϊόντων

•          και η καθημερινή όχληση και εκδήλωση αρνητικών συναισθημάτων εκ μέρους των δημοτών στις δημοτικές υπηρεσίες

«Τότε γίνονται αντιληπτές οι δυσμενείς συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης χιλιάδων πολιτών και των οικογενειών τους» σημείωσε και πρότεινε να μην υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στις τιμές των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: