KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

HOT STORY

Meteoacharnes: Δεν δείχνει να μας αποφεύγει και πάλι σήμερα η βροχόπτωση. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

18/05/2023 08:54
2 '
ΚΑΙΡΟΣ
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Σε ανοδική πορεία οι ρύποι στην ατμόσφαιρα, προφανώς λόγω Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών.Η άνοδος άρχισε στις 21:00 χθες βράδυ.

Τραβάει σε μάκρος η αστάθεια, χωρίς όμως να μας επηρεάζει, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Σήμερα όμως δεν αποκλείεται να έχουμε σποραδικά κάποια φαινόμενα, κυρίως όμως με ασθενή βροχόπτωση, μετά το μεσημέρι που περιοδικά και τοπικά θα υπάρξουν καταιγίδες. Μικρές οι πιθανότητες βροχόπτωσης για αύριο, επανέρχονται όμως από την Κυριακή και μάλιστα σχεδόν καθημερινές.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Βροχές ή καταιγίδες αναμένονται σήμερα αρχικά σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Από το μεσημέρι και μετά, οι βροχές και οι καταιγίδες προοδευτικά θα επεκταθούν στα ηπειρωτικά τμήματα από τη Στερεά και βορειότερα. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα και σε μεμονωμένες περιοχές να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Στο νομό Αττικής, αλλά και στην πόλη της Αθήνας βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι, ενώ βροχές και καταιγίδες που ενδέχεται να είναι τοπικά έντονες αναμένονται στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ενισχυμένοι Βόρειοι άνεμοι αναμένονται το Σάββατο και είναι απαραίτητοι για να απομακρυνθεί από την ατμόσφαιρά μας η σκόνη από την Αφρική, που από χθες το βράδυ ανέβηκε η περιεκτικότητα της. Κάτι που αποτυπώθηκε στην ανάλυση της ατμόσφαιρας του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών.

Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα εξακολουθήσουμε τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα, θερμοκρασιακά να είμαστε κάτω από τον μέσο όρο για την εποχή. Πάντως και οι βροχοπτώσεις, φαίνονται συνεχόμενες μέχρι το τέλος του μήνα. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 11,0 μ.μ με τελευταία βροχόπτωση στις 16 Μαΐου.

Σε ανοδική πορεία οι ρύποι στην ατμόσφαιρα, προφανώς λόγω Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών.Η άνοδος άρχισε στις 21:00 χθες βράδυ και συνεχιζόταν μέχρι τις 7 το πρωί, οπότε άρχισε η πτώση. Στις 07:30, σήμερα το πρωί, τα μικροσωματίδια PM 2,5 ήταν 17,0 (26,1 χθες) μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Η θερμοκρασία στις Αχαρνές την Παρασκευή, θα κυμανθεί από 15 με 23 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 16 με 23 βαθμούς. Στη Φυλή 15 με 22 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς Βορειοανατολικοί και αργότερα εξασθενούμενοι Νοτιοδυτικοί.

Επιμέλεια Βαγγέλης Μαρκουλής

https://www.meteoacharnes.gr

https://www.meteoacharnes.ελ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: