KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

12ο γυμνάσιο Αχαρνών: Ένα “ζωντανό”, συμμετοχικό και δραστήριο σχολείο με πρωτοποριακές δράσεις

31/01/2023 19:08
2 '
12ο γυμνασιο αχαρνων
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ένα ενεργό, ανοικτό, συμμετοχικό και “ζωντανό” σχολείο, με πλείστες δράσεις ήταν το 12ο γυμνάσιο Αχαρνών κατά το Α΄τετράμηνο του σχολικού έτους.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς το 12ο γυμνάσιο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της αστυνομίας από το Τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, οι οποίοι ενημέρωσαν τους μαθητές της β’ γυμνάσιου για τους κινδύνους στο διαδίκτυο και για την ασφαλή χρήση του.  Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε.

12o γυμνάσιο αχαρνών

Εν συνεχεία, οι ψυχολόγοι του Κέντρου Πρόληψης Δήμου Αχαρνών «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» ενημέρωσαν τους μαθητές/ριες της γ´ γυμνασίου για την « Κακοποίηση στο χώρο του αθλητισμού» με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας και ασφαλείας.

Ακολούθως, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Ευγενίδου και έμαθαν πως από το γεωκεντρικό και το ηλιοκεντρικό σύστημα φτάσαμε στην πραγματική κατάσταση του σύμπαντος, το οποίο διαστέλλεται διαρκώς με επιτάχυνση και δεν έχει κέντρο.

Ευγενίδειο Ίδρυμα

Οι μαθητές της Α΄τάξης του 12ου Γυμνασίου ξεναγήθηκαν από υπεύθυνους αρχαιολόγους στον Θολωτό τάφο, στον τάφο ενός πλούσιου άρχοντα των Αχαρνών και είχαν την ευκαιρία  να δουν από κοντά τα κτερίσματα που βρέθηκαν από την αρχαιολογική υπηρεσία, να μάθουν για τα ταφικά έθιμα της εποχής, τα οποία διατηρούνται μέχρι και σήμερα και τέλος να επισκεφθούν το αρχαιολογικό μουσείο των Αχαρνών.

Στις 14/10 οι μαθητές και οι μαθήτριες του 12ου γυμνασίου Αχαρνών παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση “Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου”, στη σκηνή της “Μαριάνας Τόλη”.

Επιπλέον, στον χώρο του 12ου Γυμνασίου Αχαρνών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκπαίδευση πέντε ωρών στις πρώτες βοήθειες από το νόμιμο εκπαιδευτικό κέντρο πρώτων βοηθειών “Give Life” .

Την Πέμπτη και Παρασκευή 15 & 16 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το σχολείο ο πρόεδρος της Αντικαρκινικής Αχαρνών-Φυλής Παναγιώτης Καζανάς, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές/τριες της Β΄και Γ΄τάξης για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, επισκέφτηκε το σχολείο η ομάδα Green City, μετά από πρόσκληση της Δ/ντριας του σχολείου Μαριάνθης Πλατσή, με στόχο την ενημέρωση των παιδιών σχετικά με την ανακύκλωση και τα οφέλη της.

Τρεις μαθητές του σχολείου τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο Αχαρνών για τις αθλητικές τους επιδόσεις.

  • Κεράνης Άγγελος – Καράτε
  • Κράλλη Ειρήνη – Ρυθμική Αγωνιστική Γυμναστική
  • Δρέσιου Ιωάννα- Κούνγκ-Φου            

Τέλος, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου οι μαθητές διαγωνίσθηκαν, στο πλαίσιο του ετήσιου διαγωνισμού της καλύτερα στολισμένης τάξης. Επιστράτευσαν όλη τους τη δημιουργικότητα και τα αποτελέσματα ήταν υπέροχα. Νικήτριες ομάδες ήταν: Α1 και Α2, Β2, Γ1 και Γ2.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: