KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

ΑΧΑΡΝΕΣ

Σταθμούς μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας απέκτησε ο Δήμος Αχαρνών

30/01/2015 10:07
1 '
Σταθμοί μέτρησης ακτινοβολίας
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Τέσσερις σταθμοί μέτρησης των τιμών της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από σταθμούς κεραιών όλων των ειδών τοποθετήθηκαν, πριν λίγες μέρες, σε Αγία Άννα, Κόκκινο Μύλο, Κεντρικό Μενίδι και Θρακομακεδόνες.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στη συνέχεια οι σταθμοί μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας θα μετεγκατασταθούν διαδοχικά σε όλες τις περιοχές των Αχαρνών με στόχο τον διαρκή έλεγχο της τήρησης των θεσμοθετημένων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Υπενθυμίζουμε ότι κάτοικοι από διάφορες περιοχές του δήμου έχουν,κατά καιρούς, ξεσηκωθεί για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που έχουν χωροθετηθεί στον κεντρικό πολεοδομικό ιστό, δίπλα σε σχολικές μονάδες και μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Τα ακριβή επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας θα καταγραφούν μέσα από το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων που λειτουργεί από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό την προστασία του πληθυσμού και του περιβάλλοντος από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Μέχρι το τέλος του 2015 η Ε.Ε.Α.Ε θα αναπτύξει μία διαδικτυακή πύλη μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των μετρήσεων και να πραγματοποιούν αιτήματα, η διεύθυνση της οποίας θα γνωστοποιηθεί σε νεότερη ανακοίνωσή μας.

Πληροφορίες: κα Παπαδονικολάκη, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, τηλ. 2132072304

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: