ΑΧΑΡΝΕΣ
1ο Μαθητικό συνέδριο στην Ανατολική Αττική
10/04/2024 09:59
1 '
Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που αναδεικνύει τους ιδιαίτερους προβληματισμούς των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων πήρε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, με τη διοργάνωση του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου της περιοχής, που αγκαλιάζει 178 εκπαιδευτικές μονάδες.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 12-14 Απριλίου 2024 στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης (17ο χιλιόμετρο Λεωφόρου Μαραθώνος, Παλλήνη 153 51). Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα παρουσιαστούν 183 εισηγήσεις και αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 2.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί. Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης, Ανδρέας Μαρίνος, αναφέρεται:
“Στόχος του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου είναι να προωθήσει την κριτική σκέψη και τα υπάρχοντα μορφωτικά ενδιαφέροντα των μαθητών/τριών, να δημιουργήσει άλλα αξιόλογα όπως και να ενισχύσει την επιστημονική έρευνα σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες που την διέπουν, ενθαρρύνοντας την καινοτομία, την πρωτοτυπία, τη συνεργασία και τις ψηφιακές δεξιότητες προς όφελος της μαθητικής κοινότητας”.